Ny versjon av zoom

Gjør det lettere å kaste ut brukere og krever passord

Zoom vil at du skal skrive inn passord for å delta i et møte.

Fra et Zoom-møte om sikkerheten i Zoom tidligere i vår.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zoom's personvern har vært under lupen den siste tiden. Senest i dag ble en lunsjdebatt mellom rektorer og andre deltakere fra universitets- og høgskolesektoren «Zoom-bombet» — med grov og rasistisk språkbruk.

— Dette viser jo noen av utfordringene med det vi holder på med nå, konkluderte Svein Stølen, etter det digitale opptrinnet.

For ikke lenge siden ble også Universitetet i Oslo «Zoom-bombet» og en overgrepsvideo dukket opp for deltakerne i samtalen.

Etter mange innvendinger mot sikkerheten, svarer Zoom på en del av problemene med en ny versjon av programvaren. Det skriver blant annet nettstedet The Verge.

I den nye versjonen, Zoom 5.0 som ble lansert 22. april, gjør de endringer for å bedre sikkerheten. Blant annet kommer en ny form for kryptering. Universitets- og høgskoleansatte bør laste

Den nye versjonen er en del av en 90-dagersplan som selskapet lanserte for å bedre sikkerheten.

Krever passord og lar verter rapportere brukere

I Zoom 5.0 gjøres det endringer som skal gjøre det enklere for møteverter — og altså forelesere som holder forelesning — å ha kontroll på sikkerheten.

  • Zoom gjør tilgangen til sikkerhetsinnstillingene enklere for vertene, der man kan stenge ute eller rapportere deltakere i samtalen.
  • Zooms venterom, der deltakerne må vente til verten tillater dem å bli med inn i møtet, blir standard for Zoom for utdanning.
  • Passord kreves som standard for å kunne delta i samtaler.

En lenger liste er lagt ut i en pressemelding fra Zoom.

Tilgjengelig for universiteter og høgskoler

Avdelingsdirektør i Uninett, Vidar Faltinsen, anbefaler ansatte ved universiteter og høgskoler å laste ned ny programvare, og sier fristen er 30. mai.

— Det kommer hele tiden oppdateringer av programvare, og her er det ikke annerledes med Zoom enn annen programvare. Vi oppfordrer alle til å oppgradere til siste versjon, sier Faltinsen til Khrono.

Powered by Labrador CMS