NSO-valg

Her er valgkomiteens innstilling til ny ledelse i Norsk studentorganisasjon

Se navnene her.

Valgkomiteen i NSO er klare med sine innstillinger før årets valg. De innstiller nåværende leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, Andreas Trohjell, som leder.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valgkomiteen har nå samlet alle sine innstillinger til nytt arbeidsutvalg og sentralstyre for 2020/21 og for kontrollkomiteen i 2020/22.

Som leder for arbeidsutvalget innstiller valgkomiteen enstemmig nåværende leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen (UiB), Andreas Trohjell.

—Det er en lettelse å vite at man har den støtten. Valget er ikke avgjort enda, men det gir en boost frem mot selve valget. Det var godt å få den bekreftelsen, sier Andreas Trohjell til Khrono.

Han legger samtidig ikke skjul på at det har vært tøft å stille som kandidat under koronasituasjonen.

—Det har vært veldig vanskelig. Jeg har vært klar på at jeg prioriterer jobben min som studentleder ved UiB først og at alt annet kommer i andre rekke. Derfor føler jeg at jeg ikke har fått drevet en god valgkamp enda. Men jeg føler meg 20 kilo lettere med å få den innstillingen og begrunnelsen.

— Hva tar du med deg inn i et slikt verv?

— Mye av det som de sier i begrunnelsen i hvert fall. Jeg har bygget meg opp erfaring gjennom Studentparlamentet ved UiB. Nå er det to uker igjen med arbeidet og så håper jeg at jeg blir valgt. Jeg må uansett takke meget gode motkandidater så langt for kampen de har gitt meg, sier Trohjell.

Valget er ikke avgjort enda, men det gir en boost frem mot selve valget.

Andreas Trohjell, innstilt som leder av NSO

Slik begrunner de valget

Valgkomiteen begrunner sin innstilling slik:

«Andreas er ambisiøs på vegne av organisasjonen med klare tanker om hvordan han og arbeidsutvalget kan bidra til å løfte NSO i den kommende perioden. Valgkomiteen har gjennom hele prosessen og fra skussmål hos referanser sett at Andreas er hardtarbeidende, reflektert og strukturert.

Fakta

Norsk studentorganisasjon

 • Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 30 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Studentdemokratiene representerer om lag 230 000 studenter. NSO er partipolitisk uavhengig.
 • NSO ble stiftet 1. juli 2010. Organisasjonen er en sammenslåing av de tidligere studentorganisasjonene Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL).
 • NSO får store deler av sitt driftsbudsjett finansiert gjennom semesteravgiften studenter i Norge betaler.
 • Ekstraordinært landsmøte avholdes digitalt 18. april.
 • Fristen for å stille til arbeidsutvalget (AU) og bli vurdert av valgkomiteen var 12. mars.
 • Fristen for å stille til sentralstyret eller kontrollkomiteen og bli vurdert av valgkomiteen er 29. mars.
 • Kine Nossen er leder av valgkomiteen.
 • Valgkomiteen kom med sin innstilling til nytt arbeidsutvalg, sentralstyre og kontrollkomité den 6. april. Les hele innstillingen her.

Kilde: NSO

Andreas har en dedikasjon til NSO sin politikk på tvers av fagfelt. Han er interessert og nysgjerrig i de forskjellige politikkområdene NSO jobber med. Han stiller krav til sine kolleger og har ambisjoner om at alle medlemmene av arbeidsutvalget skal oppnå gjennomslag individuelt og sammen som et team. Andreas har i tillegg et godt humør og gode personlige egenskaper. Valgkomiteen tror Andreas vil være en god leder innad så vel som utad. Med Andreas Trohjell får organisasjonen en sikker og tydelig leder i tiden fremover.»

Innstiller to som stiller til gjenvalg

Som nestleder innstiller de Felipe Garcia, som har vært nestleder i organisasjonen de siste året og som nå stiller til gjenvalg.

Som fag- og forskningspolitisk ansvarlig innstiller de enstemmig Annbjørg Pasteur Stø, som var nestleder og fagpolitisk ansvarlig i Studenttinget ved NTNU i 2019 og som har vært leder for fag- og forskningspolitisk komite i NSO det siste året.

Som fag -og læringsmiljø ansvarlig innstiller de den tidligere OsloMet-studenten, Julie Iversen, som også stiller til gjenvalg.

Som velferdspolitisk ansvarlig innstiller de enstemmig nåværende leder for BI Studentorganisasjon (BISO), Jonas Økland, og som internasjonalt ansvarlig innstiller de enstemmig nåværende leder i StudentOrganisasjonen StOR, ved Universitetet i Stavanger, Joachim Børlie.

I alt innstiller dermed valgkomiteen fire menn og to kvinner til de ulike posisjonene til det nye arbeidsutvalget i NSO.

NSOs landsmøte den 17-19. april, hvor valget skulle finne sted, er som følge av koronapandemien utsatt på ubestemt tid.

Organisasjonen har likevel sagt at de arbeider med å få på plass en teknisk løsning som likevel gjør det mulig å gjennomføre valget, uten å være fysisk tilstede.

Her begrunner valgkomiteen sin innstilling til arbeidsutvalget.

Til sentralstyret har valgkomiteen innstilt:

 • Anette Arneberg
 • Ola Gimse Estenstad
 • Bjørn Olav Østeby
 • Johannes Saastad
 • Ragnhild Karlsen Dalslåen
 • Felix Volpe
 • Daniel Hansen Masvik
 • Stine Johannesen
 • Vilde Henningsgård
 • Emelie Johansen
 • Martine Gjerde
 • Åste Solheim Hagerup
 • Håkon Heintz

Til kontrollkomiteen har valgkomiteen innstilt enstemmig både Jone Trovåg og Rune Keisuke Kosaka.

Powered by Labrador CMS