Kunnskapsdepartementet pålegger styret ved Høgskulen i Volda å behandle klagen hennes på midlertidig omplassering.

Styret i Volda må behandle klagen fra Rotevatn

Volda. Kunnskapsdepartementet griper inn og krever at styret ved Høgskulen i Volda behandler klagen fra omplassert dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn klaget til Kunnskapsdepartementet på at hun ble omplassert fra jobben som dekan ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda. Årsaken skulle være person- og arbeidsmiljøkonflikter på avdelingen.

Klagen ble sendt departementet etter at styret ved Høgskulen i Volda ikke ville behandle den.

Les også: Klagar omplassering inn til departementet

Fakta

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn (44) er journalist og ble ansatt som dekan ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda i 2016.

Hun har journalistisk bakgrunn blant annet fra Sunnmørsposten og Bergens Tidende.

1999–2002 var hun programleder i NRK Dagsnytt. Hun var vaktsjef og reporter i NRK Her og nå i 2002 og programleder i NRK Sporten 2002–2003.

Fra 2003 til 2008 arbeidet hun i Kanal 24. Der var Rotevatn med og bygde opp nyhetsredaksjonen til radiostasjonen åpnet 1. januar 2004.

Hun var debattredaktør 2004–2006 og nyhetsredaktør fra 2006.

2009–10 var hun rådgiver i I&M Kommunikasjon i Ålesund.

Fra 2010 til 2016 var Rotevatn daglig leder og ansvarlig redaktør i det nynroske oppslagsverket Allkunne AS,

Rotevatn tok journalistutdanning på radiolinja ved Høgskulen i Volda 1997–99. I 2015 fullførte Rotevatn mastergraden i nynorsk skriftkultur ved Høgskulen i Volda. Hun har også tatt emner i statsvitenskap.

Kilde: Allkunne

Nå har departementet svart på klagen og ifølge et brev fra avdelingsdirektør Rolf L. Larsen i Kunnskapsdepartementet, var det feil av høgskolestyret å avvise Rotevatns klage på omplasseringen.

Det var Medier24 som først omtalte saken.

Forventer behandling 25. oktober

— Vi kan bekrefte at klagen fra Rotevatn ved advokat Aurdal i Samfunnsviterne er mottatt i departementet, sier Larsen i en uttalelse.

Han legger til:

— Departementet mener det ikke var riktig av høyskolen å avvise klagen fra Rotevatn. Kunnskapsdepartementet forventer derfor at styret ved Høgskulen i Volda behandler klagen på avvisningsvedtaket så snart som mulig. Vi er kjent med at neste styremøte holdes 25. oktober og anmoder om at saken behandles i dette styremøtet, understreker Larsen.

Behandlet 12. september

Når underliggende etat ikke gjør jobben sin, er det et forventet resultat at departementet sørger for at det blir forsvarlig saksbehandling. Departementet gjør det som det bør gjøre

Geir Waage Aurdal

I brevet skriver departementet at Rotevatn ifølge forvaltningsloven har klagerett på styrets vedtak, og krav på å få behandlet klagen i styret. Departementet understreker at forvaltningslovens regler for saksbehandling gjelder i også denne saken.

Videre understrekes det at Rotevatn må få anledning til å gi uttalelse i behandlingen av klagen, og at Rotevatn med bisitter inviteres til å legge fram klagen for styret.

Under styremøtet 12. september ble Rotevatn kastet på gangen da styret skulle orienteres om saken hennes.

«Som forventet»

Rotevatns rådgiver, Geir Waage Aurdal i fagforeningen Samfunnsviterne sier at det var som forventet at Kunnskapsdepartementet bruker instruksjonsmyndigheten sin overfor høgskolen.

— Når underliggende etat ikke gjør jobben sin, er det et forventet resultat at departementet sørger for at det blir forsvarlig saksbehandling. Departementet gjør det som det bør gjøre, sier han til Khrono.

— Departementet anmoder om at saken behandles allerede 25. oktober. Hva synes du om det?

— Vi har ønsket at den skulle vært behandlet lenge før dette, sier Aurdal.

Roppen: Ingen kommentar

Rektor Johann Roppen vil ikke kommentere brevet fra departementet i dag.

— Vi har nettopp fått brevet og har ingen kommentar før i morgen, skriver Roppen i en sms til Khrono.

Dobbel klage

Fagforeningen Samfunnsviterne har på vegne av Rotevatn klaget både på vedtaket om omplassering, samt på avvisningsvedtaket som høgskolens administrasjon fattet, der høgskolen avviste å behandle klagen på omplasseringen.

Nyheten om at dekan Rotevatn fra 12. august skulle omplasseres kom lørdag 10. august, dagen etter et ekstraordinært styremøte. Hun fikk i stedet arbeidsplass i den sentrale høgskoleledelsen i Volda. Samtidig ble dosent Odd Ragnar Hunnes konstituert som dekan ved Avdeling for mediefag med virkning fra 12. august.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS