Debatt ● Evensen, Nesset og Svendsen

Hva ønsker Studentparlamentet ved UiT å oppnå?

Etter vår mening er det usolidarisk å skulle melde seg ut av NSO, men fortsatt høste fruktene av NSOs arbeid, skriver studentlederne ved BI, USN og UiA.

Iben Alexander Eikrem Nesset, Akademisk og Politisk koordinator, BISO, Harald Bolstad Evensen, Studentleder ved Universitetet i Sørøst-Norge og William Thanoothong Svendsen, Studentleder ved Universitetet i Agder.
Iben Alexander Eikrem Nesset, Akademisk og Politisk koordinator, BISO, Harald Bolstad Evensen, Studentleder ved Universitetet i Sørøst-Norge og William Thanoothong Svendsen, Studentleder ved Universitetet i Agder.
Publisert

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Mandag kunne vi lese at Studentparlamentet ved UiT ønsker å melde seg ut av Norsk studentorganisasjon. Med dette ønsker vi å stille et kritisk spørsmål til Studentparlamentet ved UiT hva de egentlig ønsker å få ut av det?

Etter vår mening er det usolidarisk å skulle melde seg ut av NSO, men fortsatt høste fruktene av NSOs arbeid. Studentparlamentet ved UiT ønsker å senke driftstilskuddet ved å kutte i personalkostnader samt holde aktivitetsnivået oppe, samtidig ønsker de også å melde seg ut. For oss henger ikke dette på greip.

Nylig kom resultatene fra studiebarometeret ut og vi får nok en gang vite at studentene jobber mer og mer. Etter vår mening vil studentøkonomien bedres i stor grad om man får økt studiestøtta. Dette er en typisk sak NSO skal jobbe for, fordi de representerer så å si alle studentene i Norge. Er det ikke mye bedre at vi som medlemslag tar oss av de lokale sakene som er viktigst for grasrotstudentene, enn at vi kriger mot hverandre om de samme sakene?

Det nevnes også ved ujevne mellomrom at NSO ikke får gjennomslag, men senest i fjor var de en aktiv påvirker for å sikre oss strømstipend. Det vil si at dersom UiT betalte en million i driftstilskudd i 2022, tjente de på medlemskapet sitt om 223 studenter tok ut strømstipend.

Som medlemslagsledere er vi takknemlige for innsatsen NSO gjør for studentene på nasjonalt nivå, og for gjennomslagene de sikrer.

Powered by Labrador CMS