Kinesisk hederspris til UiO-professor

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Professor Nils Christian Stenseth. Foto: Eva C. Simensen/UiO
Professor Nils Christian Stenseth. Foto: Eva C. Simensen/UiO

Nils Christian Stenseth, professor i evolusjonsbiologi ved Universitetet i Oslo, ble fredag morgen kinesisk tid tildelt den høyeste hedersprisen som kan gis en utenlands forsker. Det skriver universitetet i en pressemelding.

President Xi Jinping var til stede da Stenseth mottok prisen International Science and Technology Cooperation Award, under en seremoni i Folkets store hall i hovedstaden Beijing.

— Jeg føler meg svært beæret over at jeg er blitt tildelt denne prisen, som er en flott anerkjennelse av det langvarige samarbeidet jeg har fått være med på, sier Stenseth i pressemeldingen.

Stenseth har levert internasjonalt anerkjente bidrag på flere områder innen biologi. Han har blant annet vært med på å klarlegge hvordan og hvorfor dyrebestander svinger over tid.

Han har over lang tid hatt et tett samarbeid med kinesiske forskere.

— Et nært samarbeid mellom Kina og Norge kan blant annet bidra til å styrke verdensledende forskergrupper som kan bidra til å finne løsninger på mange av de globale utfordringene vi står overfor, sier Stenseth.

Det var i år ti utenlandske forskere som ble tildelt den kinesiske hedersprisen. Det er flere enn vanlig, fordi tildelingsseremonien var en del av feiringen av Folkerepublikken Kinas 70 års-jubileum.

— Jeg gratulerer professor Stenseth med den flotte anerkjennelsen av hans betydelige forskning innen biologi i samarbeid med kinesiske kolleger, sier rektor Svein Stølen i pressemeldingen. Han legger til:

— UiO håper også å styrke forskningssamarbeidet med kinesiske forskere fremover, både innen naturvitenskap og medisin, samt innen de samfunnsvitenskapelige og humanistiske disiplinene, sier UiOs rektor Svein Stølen.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Powered by Labrador CMS