Universitetet i Stavanger

Klaus Mohn fortsetter som rektor ved UiS i fire nye år

Styret ved Universitetet i Stavanger vedtok torsdag å tilsette Klaus Mohn i et nytt åremål.

Klaus Mohn fikk fornyet tillit og fortsetter i sin andre åremålsperiode.
Klaus Mohn fikk fornyet tillit og fortsetter i sin andre åremålsperiode.

— Jeg er takknemlig for tilliten og gleder meg til fornyet innsats for å løfte Universitetet i Stavanger til nye høyder, i godt samarbeid med flotte kolleger i hele organisasjonen, sier Klaus Mohn i en pressemelding fra Universitetet i Stavanger (UiS).

Mohns nåværende åremålsperiode er over 31. juli 2023. Når Mohn nå gyver løs på en ny periode, blir det fram mot 2027.

— Ambisjonene er fremdeles høye og strategien ligger fast. Med hardere konkurranse og knappe ressurser blir stadig mer tydelig at dersom vi skal lykkes må vi trekke lasset i lag, sier han.

I realitetene var Klaus Mohn den eneste søkeren til stillinga. De andre søkerne var ikke kvalifisert.

— Det er selvfølgelig bra å ha mange søkere til en stilling, men kvalitet på søkerne er viktigst. Fra innstillingsutvalget vil vi kjøre den planlagte prosessen og håper at vi kommer i mål med en god kandidat sa styreleder Anne Marit Panengstuen til Khrono tidligere i høst etter at søkerlista var kjent.

Åremålsperioden til de tre prorektorene går også ut sommeren 2023. Prorektor for forskning Merete Vadla Madland har varslet at hun ønsker å fortsette i jobben.

Prorektor for utdanning Astrid Birgitt Eggen og prorektor for innovasjon og samfunnskontakt Rune Dahl Fitjar har varslet at de ikke søker om å få en ny periode.

Powered by Labrador CMS