Rektorene Curt Rice og Arne H. Krumsvik har undertegnet en samarbeidserklæring. Foto: OsloMet

OsloMet etablerer samarbeid med Kristiania

Nytt samarbeid. OsloMet og Høyskolen Kristiania har undertegnet en samarbeidserklæring. De ønsker å gjøre Oslo til et større sentrum for kunnskap og innovasjon.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OsloMet og Høyskolen Kristiania vil jobbe sammen for å styrke Oslo som kunnskaps- og innovasjonsby, heter det i en pressemelding fra partene.

Rektorene Curt Rice og Arne H. Krumsvik har undertegnet en samarbeidserklæring.

De to utdanningsinstitusjonene har totalt mer enn 30.000 studenter, og sammen ønsker de nå å bidra til å gjøre Oslo til et større sentrum for kunnskap og innovasjon.

— Naturlig å støtte hverandres ambisjoner

— Vi har mye å hente på å samarbeide. I Oslo er vi naboer og arbeider med felles mål om å utvikle regionen og byen, og arbeids- og næringslivet der. Det er derfor naturlig at vi støtter hverandres ambisjoner, sier OsloMet-rektor Curt Rice om den nylig signerte avtalen om å utvikle og styrke båndene mellom de to institusjonene.

Vi har mye å hente på å samarbeide. I Oslo er vi naboer og arbeider med felles mål om å utvikle regionen og byen, og arbeids- og næringslivet der.

Curt Rice

Samarbeidsavtalen innebærer også at OsloMet støtter Kristianias ambisjoner om å bli et arbeidslivsuniversitet, noe Krumsvik er særlig glad for:

— OsloMet har gjennomført reisen fra breddehøyskole til universitet, og det betyr mye at de vil dele sin erfaring og innsikt med oss. I stedet for å konkurrere, ser vi at både institusjonene og byen vil tjene mer på et konstruktivt samarbeid, sier Krumsvik, i følge pressemeldingen.

Faglig samarbeid

I arbeidet med å bidra til utvikling av Oslo-regionen er de to enige om å samarbeide innen forskning, utdanning, innovasjon, formidling, og etter- og videreutdanning (EVU). Dette vil både handle om erfaringsutveksling og utvikling av felles aktiviteter.

— Jeg tror det kan være mye å hente på praktisk samarbeid direkte mellom fagmiljøene ved de to institusjonene, ikke minst for å få større gjennomslagskraft for tjenesteutvikling og tverrfaglig innovasjon i arbeids- og næringsliv, noe det blir stadig viktigere å kunne levere på, sier OsloMet-rektor Curt Rice.

Kristiania og OsloMet har relaterte fagporteføljer med utdanninger innenfor helse, teknologi, samfunnsvitenskap og kunstfag, samtidig som profilene også utfyller hverandre.

Felles for virksomhetene er at utdanningene først og fremst skal dekke behov i arbeidslivet, og at forskningen og kunnskapsutviklingen skal svare på utfordringene samfunnet står overfor.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS