Regjeringskvartalet

Kunnskapsdepartementets ønskeliste: VIP-restaurant og eget rom til korøving

Kunnskapsdepartementet (KD) har meldt fra om hva de ønsker seg av fellesfunksjoner i det nye Regjeringskvartalet.

Her er høyblokka i Regjeringskvartalet fotografert 22. juli 2021, ti år etter terrorangrepet. Til vinteren starter arbeidet med å bygge et nytt regjeringskvartal.
Publisert

Kunnskapsdepartementet (KD) har meldt fra om hva de ønsker seg av fellesfunksjoner i det nye Regjeringskvartalet.

«KD har både et band og et kor, i tillegg finnes et kvartalskor.»

Det står det i Kunnskapsdepartementets svar til Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) i et brev som Aftenposten har fått innsyn i.

Ba om ønsker

Det var tidlig i sommer at KMD ba KD om å melde fra om hvilke fellesfunksjoner de ønsket seg i det nye regjeringskvartalet, som har byggestart til vinteren.

I svaret kan man lese at KD blant annet ønsker seg en VIP-restaurant, minst tre treningsrom, et eget rom til kor- og bandøvelser og et øvingsrom til revy- og teaterforestillinger.

Aftenposten har spurt avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet, Karl Georg Øhrn, om hvorfor KD mener at det er rimelig at fellesskapet skal prioritere å betale for alle ønskene.

— Vi har selvsagt ikke tatt stilling til hvorvidt det er regningssvarende å ha slike fellesfunksjoner. Det kommer selvsagt an på hvor mange departementer som har behov, noe som var formålet med KMDs kartlegging, svarer Øhrn til det.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

R-revyen

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) skriver i en e-post til Aftenposten at det ikke er aktuelt å legge inn nye kostbare og arealkrevende funksjoner i regjeringskvartalet.

Han informerer ellers om at det blir treningsrom i kjelleren under D-blokken for de ansatte, og at det også vil være mulig å reservere rom til ulike arrangementer.

Om KD får et eget og dedikert øvingslokale til kor- og bandaktivitet, slik deskriver i brevet at de ønsker, er usikkert.

— Det er viktig med et eget som kan bestilles for innøving av R-revyen og andre teater- og revyforestillinger av, med og for departementsansatte, skriver KD i svarbrevet til KMD.

Gjenoppbyggingen av Regjeringskvartalet starter til vinteren. Det hele er ventet å koste en plass mellom 26 og 36 milliarder kroner, noe som har skapt stor debatt.

Powered by Labrador CMS