Påtroppende NSO-leder Marte Øien. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Marte Øien blir neste leder av Norsk studentorganisasjon

#LMNSO. Vil samle organisasjonen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tønsberg (Khrono): Etter noen intense uker med valgkamp er resultatet klart: Marte Øien blir leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) og dermed Norges mektigste student. Hun er nå nestleder i organisasjonen. I valgtalen sin lovet hun å aldri gi opp kampen for heltidsstudenten.

Jeg vil være en leder som samler organisasjonen.

Marte Øien

— Jeg er veldig, veldig glad, sier en lettet Øien til Khrono som møter henne minutter etter resultatet ble annonsert.

— Skal bli en enda sterkere studentbevegelse

— Jeg vil være en leder som samler organisasjonen. Nå er det ikke mer enn ni år siden NSO ble til. Vi gikk fra å ha to nasjonale stemmer til å ha bare én. Det må vi benytte oss av i større grad, sier hun og fortsetter:

— Ved å bruke alle de vanvittig dyktige menneskene vi har i medlemslagene våre og i organer i organisasjonen skal vi klare å samle organisasjonen og være en enda sterkere studentbevegelse, sier hun.

Påtroppende NSO-leder Marte Øien. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Vil jobbe med å realisere heltidsstudenten

— Hva vil du få til politisk?

— Vi må få gjennomført en levekårsundersøkelse. Det er ikke godt nok å fatte politiske vedtak basert på en undersøkelse som er fra 2010. Det holder rett og slett ikke. Om vi får en ny undersøkelse vil den gi et godt grunnlag for å jobbe mot å få realisert heltidsstudenten, sier hun.

Fem studenter har kjempet om ledervervet den siste tiden: Maya Sol Sørgaard (leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus), Susann Andora Biseth-Michelsen (leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo), Truls-Einar Johnsen (leder av Velferdstinget Vest), Lars Føleide (student NTNU) og Marte Øien (nestleder i NSO).

Øien ble ikke valgt før i fjerde valgrunde. I preferansevalget ble Føleide eliminert i første runde, i andre runde røk Johnsen ut, deretter Sørgaard og i fjerde runde oppnådde Øien valgtallet.

Hadde innstillingen

Marte Øien var innstilt som leder av et flertall av valgkomiteen. Et mindretall innstilte på Susann Andora Biseth-Michelsen. Valgkomiteen skriver i sin begrunnelse at:

— Øien har en unik forståelse av NSO og hvordan NSO fungerer. Hun har gjennom intervjuprosessen kommet med konkrete forslag for hvordan hun ønsker å utvikle organisasjonen gjennom å involvere medlemslag og politiske komiteer på en sterkere måte og samtidig skape flere arenaer for samarbeid på tvers av organisasjonens ledd, skriver de.

— Marte sin visjon om å samle organisasjonen for å skape flere politisk gjennomslag, er en visjon flertallet tror på. Flertallet ser også på det som særlig positivt at Marte allerede er kjent med og i sektoren og media. Dette mener flertallet vil bidra til en organisasjon som allerede fra dag èn vil kunne skape gjennomslag, skriver de.

Forsknings- og høyere utdannings-minister, Iselin Nybø er til stede på landsmøtet lørdag og gratulerte nyvalgt leder fra talerstolen.

— Gratulerer til nyvalgt leder Marte Øien. Jeg gleder meg til å bli kjent med deg. Jeg er helt sikker på at du overlater NSO i gode hender, Håkon og at NSO fortsatt vil stå på for studentenes beste, og minne oss på hva som er de viktigste sakene i framtiden, sa hun.

Få et raskt møte med Øien her:

Les mer om debattene, kandidatene og landsmøtet ellers på khrono.no/LMNSO
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS