nokut

Lyser ut direktørstilling

I desember er Terje Mørland ferdig med sitt andre og dermed siste åremål som direktør i Nokut. Nå lyses stillingen ut.

Terje Mørland, administrerende direktør i Nokut. Foto: Nokut
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Terje Mørland har vært administrerende direktør for Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) siden desember 2008. Stillingen er en åremålsstilling som ble fornyet i 2014.

Dermed er han inne i sin andre og siste periode som Nokut-direktør, og åremålet utløper i desember.

Mørland er utdannet sivilingeniør i biofysikk og medisinsk teknologi fra NTNU i 1995 og har tidligere jobbet ved Sintef, Forskningsrådet og Universitetet i Oslo (UiO).

Takker Mørland for kjempestor innsats

Lise Iversen Kulbrandstad er styreleder i Nokut. Hun er også professor på Høgskolen i Innlandet. I åtte år var hun rektor for daværende Høgskolen i Hedmark, fra 2007-15.

Styreleder Nokut, Lise Iversen Kulbrandstad.

Kulbrandstad forteller at de selvsagt har diskutert tidspunktet for utlysning av direktørstillingen med tanke på koronasituasjonen, men har kommet fram til at det beste er å komme i gang med prosessen.

— Mørland må gå av i desember, vi har ikke anledning til forlengelse i staten, og dermed er det bra å komme i gang med rekrutteringsprosessen nå, sier Kulbrandstad til Khrono.

Hun legger til:

— Jeg vil takke Mørland for en viktig og kjempestor innsats for Nokut og kunnskapssektoren. Et vesentlig bidrag har vært å få satt utdanningskvalitet på dagsorden og sørget for kontinuerlig oppmerksomhet om ulike kvalitetsaspekter, trekker Kulbrandstad fram.

Ansetter i juni eller september

— Hvilke egenskaper er viktig når dere nå jakter en ny direktør?

— Styret er på jakt etter en ny direktør med gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, som er flink til og blir inspirert av å lede høykompetente medarbeidere og som har god forståelse av offentlige og politiske beslutningsprosesser, svarer Kulbrandstad.

— Når kan det bli snakk om ansettelse?

— Vi lyser ut stillingen nå og har lagt en plan som sikter mot tilsetting på styremøte i juni, alternativt i september, sier styrelederen.

Powered by Labrador CMS