korona:

Mæland ber om at det blir ansatt politistudenter

Politiansatte er i karantene. Det samme er nå alle ansatte og studenter ved Politihøgskolen. Justisminister Monica Mæland ber om at politistudenter blir ansatt midlertidig for å opprettholde ro og orden.

Justisminister Monica Mæland vil ansette politistudenter i midlertidige stillinger.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag meldte Politiforum at alle ansatte og studenter ved Politihøgskolen er bedt om å gå i hjemmekarantene. Bakgrunnen er at seks instruktører ved leiroppholdet for tredjeårsstudenter i Stavern, og syv instruktører ved Politihøgskolen i Kongsvinger meldte om at de hadde symptomer på koronaviruset.

Politiet har også ansatte i karantene. Derfor kan nå både nyutdannede politifolk og studenter fra politihøgskolen bli ansatt i midlertidige stillinger i politiet. Dette opplyste justis- og beredskapsminister Momica Mæland da hun holdt sin daglige, for tiden digitale, pressekonferanse om koronasituasjonen mandag ettermiddag.

300-400 ekstra

Mæland sa at hun har bedt politidirektoratet om å ansette 300-400 ekstra politifolk.

— Dette blir gjort for at politiet skal være i stand til å ivareta ro og orden, sa Mæland.

Stillingene skal i utgangspunktet vare i seks måneder, men kan bli forlenget.

Alle trenger politiattest

Politifolkene som blir ansatt vil også kunne bidra til en annen oppgave: Sikre at alle som trenger det får politiattest.

Som Khrono har skrevet, er det nå mange som melder seg til tjeneste i helsetjenesten. Men, som Mæland sa på pressekonferansen, alle som skal arbeide med sårbare grupper trenger politiattest. Dette vil blant annet gjelde personene universitetene og høgskolene nå melder inn at kan være klare til innsats.

— Vi må få politiattest raskt på plass for dem som stiller opp, slik at vi kan få dem raskt i arbeid, sa Mæland.

Powered by Labrador CMS