Eksamen

Nesten halvparten av studentene strøk

79 av 166 studenter strøk på en informatikk-eksamen ved Universitetet i Bergen. Instituttleder sier at strykprosenten er «uvanlig høy».

Instituttet for informatikk holder til ved Høyteknologisenteret i Bergen.
Publisert

Studentene i Datasikkerhet ved Universitetet i Bergen (UiB) reagerte da de i desember fikk utlevert eksamen i «Innføring i operativsystem».

Student Skage Lysgaard (21) forteller til VG at han reagerte sterkt da han sa at den tre timer lange eksamen bestod av 17 langsvarsoppgaver og 28 flervalgsoppgaver.

— Da jeg åpnet eksamen, tenkte jeg at dette kom til å bli tre forferdelige timer. Ved en femtimers eksamen kunne det kanskje gått, men på de tre tilmålte timene var dette for lite. Vi var mange studenter som reagerte sterkt, sier Lysgaard til VG.

Kun 9 fikk A

En klage ble sendt i etterkant, men studentene venter fremdeles på svar. Studiesjef Ingrid Christensen forteller til avisa at klagene er under behandling.

Resultatene fra eksamen gjenspeiler utfordringene Lysgaard beskriver. Av 166 studenter strøk 79, 33 fikk E, 23 fikk D, 12 fikk C, 10 fikk B, mens 9 fikk A.

— Dette emnet er nytt, og hadde første eksamen høsten 2021. Det er vanlig at det tar litt tid å kalibrere et emnes vanskelighetsgrad, og vanligvis ligger strykprosenten mellom 5 og 8 prosent på de fleste bachelorprogram på instituttet, sier studiesjef Christensen til VG.

Vil vurdere justeringer

Instituttleder Inge Jonassen ved Institutt for informatikk ved UiB sier til Bergensavisen at strykprosenten er «uvanlig høy».

– Det er veldig uheldig at så mange studenter har strøket ved eksamen. Vi vil se om det er ting som bør justeres før konte-eksamen i februar, sier Jonassen til BA.

Powered by Labrador CMS