20 millioner til HINN

ELISE LYSTAD
paramedic nyhetssenteret

Høgskolen i Innlandet (HINN) får 20 millioner kroner og status som europeisk universitet i samarbeidsprosjektet Emerge, skriver høgskolen på sin nettside.

European Universities Initiatives (EUI) finansieres av Erasmus+. Hinn er del av universitetsalliansen Emerge, og har av EUI fått status som europeisk universitet.

EUI har som mål at institusjoner innen høyere utdanning forplikter seg til tettere institusjonelt samarbeid. Partene i Emerge-alliansen holder alle til utenfor storbyene, og jobber med å styrke sine regionene framfor å skape tettere samarbeid i sentrale strøk.

— Det viser at vi har jobbet godt sammen, og at vi har mange andre tilstøtende prosjekter som styrker alliansen. De peker også på at vi har jobbet godt med strategien og klart å beskrive vår plass i det europeiske universitetslandskapet på en veldig god måte, sier prorektor for utdanning Stine Grønvold.

Total finansiering i prosjektet er på hele 14 359 208 euro, og HINNs andel utgjør rundt 20,3 millioner kroner utbetalt over en periode på fire år.

— Tildelingen gjør at vi kan realisere ambisjonene i Emerge-prosjektet. Støtten skal gå til å bygge struktur og rammeverk, sier Grønvold.

Seniorrådgiver for internasjonalisering, Bente Gaalaas Rønningen Bolme (t.v.) og prorektor for utdanning, Stine Grønvold
Powered by Labrador CMS