800.000 for å få flere kirkemusikere

Hilde Kristin Strand
nyhetssenteret nyheter norges musikkhøgskole kirkemusikk
Organist
Studenter skal nå få mulighet til å spille i Oslo domkirke.

Sparebankstiftelsen DnB bevilger 800.000 kroner til et pilotprosjekt som skal sørge for at flere unge ønsker å søke studier innen kirkemusikk. Det melder Den norske kirke i en pressemelding.

Det er Oslo domkirke som sammen med Norges musikkhøgskole har søkt om midler til prosjektet. Pengene skal brukes til å tilrettelegge for at kirkemusikkstudenter i større grad skal få tilgang til domkirken, og kompetansen som finnes der. Studentene skal få tilgang til instrumentene, de skal få delta under gudstjenester, spille konserter og ha korpraksis med kirkens kor.

– Håpet er at dette samarbeidet stimulerer flere til å ønske å søke seg til kirkemusikkstudiet, sier daglig leder i Oslo domkirke, Geir Rebbestad.

Som Khrono har skrevet er det stor mangel på kirkemusikere.

– Hvis kirkemusikerutdannelsen blir lagt ned, slik den nesten er i ferd med å bli, så vil verk av komponister som Bach, Händel og Mozart gradvis forsvinne ut at kirken. Det vil være en tragedie, sier Rebbestad.

Ved Norges musikkhøgskole (NMH) er det også glede over tildelingen.

– Både nåværende og framtidige kirkemusikkstudenter ved NMH vil nå få mulighet til å bruke Oslo domkirke som utviklingsarena, og få delta i både gudstjenester, konserter og korarbeid, sier Otto Christian Odland, fagseksjonsleder for dirigering, sang og kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole, i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS