Kortnytt

NTNU: Ingen skoleeksamener i høst

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nå en bekymringsfull smitteutvikling av covid-19 i hele landet, deriblant i Gjøvik og Trondheim. For å sikre at studentene ved NTNU kan gjennomføre eksamen har rektor Anne Borg i dag besluttet at alle skriftlige eksamener med tilsyn («skoleeksamener») gjøres om til hjemmeeksamener, kommer det fram i en pressemelding.

Anne Borg, prorektor NTNU

— Ansatte og studenters helse og sikkerhet har alltid førsteprioritet. Samtidig har studentene krav på å få gjennomført utdannelsen sin. Derfor har vi nå besluttet å ikke gjennomføre skriftlig eksamen med tilsyn, sier NTNUs rektor Anne Borg.

— Hvis eksamen hadde vært i dag, hadde vi ansett det for å være forsvarlig å gjennomføre som planlagt, men om fire uker er vi redd for at utviklingen vil gjøre det vanskelig. Vi har kommet dit hvor vi hele tiden har visst at vi kunne komme: For å sikre at studentene kan få gjennomført eksamen, er vi nødt til å gjøre denne omleggingen, forklarer rektor.

Eksamensperioden i dette semesteret ved NTNU starter 24. november og varer til 19. desember. Det har vært en betydelig usikkerhet både blant studenter og faglærere omkring gjennomføring av fysisk eksamen.

I en undersøkelse som nylig ble gjennomført ved NTNU svarte flere studenter av den grunn at de vurderte å dra på skoleeksamen hvis de hadde luftveis-symptomer.

— Det er viktig å fjerne denne usikkerheten, sier Anne Borg i meldingen.

Noen få eksamener ved NTNU kan få andre former enn skriftlig hjemmeeksamen. Dette vil studentene få nærmere beskjed om.

(Amanda Schei / Khrono)

Powered by Labrador CMS