Ny leder av Samskipnadsrådet

Rita Hirsum Lystad er valgt inn som leder av Samskipnadsrådet. 

Et portrettfoto av en dame med kort, knallrødt hår og briller, kledd i lysrosa t-skjorte og gråstripet blazer. Hun smiler.
Rita Hirsum Lystad er valgt som Styreleder i Samskipnadsrådet.
Publisert Oppdatert

— Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på arbeidet og vil gjerne takke samskipnadene for tilliten de viser meg. Jeg er motivert og klar for å gå løs på oppgaven som styreleder for Samskipnadsrådet, sier den nyvalgte styrelederen i en pressemelding.

På et ekstraordinært møte mandag 15. januar ble ny styreleder i Samskipnadsrådet valgt. Lystad er administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Østfold, noe hun har vært siden 2006. 

Lystad er valgt som leder fram til Samskipnadsmøtet i november 2024. Bakgrunnen for valget er at Audhild Kvam i slutten av november 2023 annonserte at hun skulle slutte i Sit, Studentsamskipnaden for studentene i Gjøvik, Ålseund og Trondheim, og bli konsernsjef for nettselskapet Tensio. Dermed sto både hennes direktørrolle i Sit og styrelederplassen i Samskipnadsrådet ledig. 

I desember ble det kjent at Lisbeth Glørstad Aspås trådte inn i rollen som fungerende administrerende direktør i Sit fra nyttår. 

Nå vil altså Lystad lede Samskipnadsrådets politiske arbeid i en tid med store utfordringer for studentene.

— Vi vet hvor viktige studentsamskipnadene er for studentene, og arbeidet vi gjør i Samskipnadsrådet er med på å legge til rette for dette. Jeg er veldig glad for å få lov til å jobbe for at vi får enda bedre muligheter til å levere de beste tjenestene til studentene, sier Lystad.

Tidligere har Lystad vært assisterende direktør i Studentsamskipnaden i Ås. Hun har også politisk erfaring som kommunestyremedlem og varaordfører i Frogn kommune. I tillegg har hun de siste 10 årene vært president for Norges Musikkorpsforbund. 

Powered by Labrador CMS