NORCE-organisering

Ny Norce-ledelse uten mange eksterne innslag

Norce-konsernet gikk bredt ut for å lete etter nye direktører blant eksterne kandidater. Men to av tre nye avdelingsdirektører er interne.

Disse tre er ansatt som avdelingsdirektører i Norce -konsernet. Fra venstre: Thor Arne Håverstad (Energi og teknologi), Jon Harald Kaspersen (Helse og samfunn) og Trond M. Dokken (Klima og miljø).
Publisert Oppdatert

Siste kort i konsernlederkabalen i Norce er den konstituerte toppsjefen Thor Arne Håverstad som er ansatt i stillingen som avdelingsdirektør for Energi og teknologi-området. Den tidligere administrasjonsdirektøren ble konstituert konsernsjef, etter at den forrige topplederen Elisabeth Maråk Støle måtte gå i januar i år. Nå blir han altså en av avdelingsdirektørene i den nye konsernledelsen.

Fakta

Den nye Norce-ledelsen

  • Adm. direktør Kristin Wallevik. Wallevik kommer fra stillingen som dekan på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder, og har tidligere vært administrerende direktør og nestleder i Agderforskning, et av instituttene som i dag er en del av NORCE.
  • Avdelingsdirektør for Energi og Teknologi, Thor Arne Håverstad med Aina M. Berg som nestleder. Håverstad har lang erfaring både fra instituttsektoren og industrien. Han har tidligere vært ansatt i SINTEF og var deretter 27 år i Aker-systemet hvor han har hatt en rekke lederstillinger både nasjonalt og internasjonalt.
  • Avdelingsdirektør for Helse og Samfunn, Jon Harald Kaspersen med Ingrid Helgøy som nestleder. Kaspersen kommer fra stillingen som forskningssjef i SINTEF Digital, avdeling Helse. Han er utdannet maskiningeniør fra NTH, og har en doktorgrad innen turbulent strømming fra samme sted.
  • Avdelingsdirektør for Klima og Miljø, Trond M. Dokken, med Hans Kleivdal som nestleder. Dokken kommer fra stillingen som konserndirektør for Klima i NORCE.

Seks til tre

Norges nest største forskningskonsern vedtok før sommeren i fjor en ny organisasjon der seks avdelinger skulle bli til tre. De to andre områdene er Helse og samfunn der den eksterne kandidaten Jon Harald Kaspersen er ansatt som avdelingsdirektør. Kaspersen kommer fra stillingen som forskningssjef i Sintef Digital, avdeling Helse. Han er utdannet maskiningeniør fra NTH, og har en doktorgrad innen turbulent strømming fra samme sted. I denne avdelingen er ex-konserndirektør Ingrid Helgøy blitt nestleder.

Avdelingsdirektør for Klima og miljø ble den interne kandidaten Trond M. Dokken, med tidligere konserndirektør Hans Kleivdal som nestleder. Dokken var tidligere konserndirektør for Klima i NORCE.

Fant ikke eksterne

Etter det Khrono kjenner til skal det ha vært satt mye inn på å finne flere eksterne kandidater til avdelingsdirektør-jobbene. Men det lyktes ikke innen fristen, skal ledelsen ha kommunisert i en intern melding til de ansatte.

Den nye organisasjonsmodellen som ble vedtatt før sommeren i fjor, skal settes i verk i løpet av høsten i følge en melding fra Norce.

Den nye konsernsjefen er Kristin Wallevik. Wallevik kommer fra stillingen som dekan på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder, og har tidligere vært administrerende direktør og nestleder i Agderforskning, et av instituttene som i dag er en del av NORCE. Hun tiltrer jobben den 1.august.

Overholdt tidsplanen

Wallevik er fornøyd med å ha nye toppledergruppe på plass.

— Oppsummert synes jeg vi har fått en veldig god ledergruppe. Det ble en god kabal og jeg er spesielt fornøyd med at vi har fått med tre av de tidligere direktørene videre som nestledere. Det sikrer kontinuitet, sier Kristin Wallevik.

— Dere hadde et tydelig valg om å gå ut også eksternt for å rekruttere. Hvordan synes du det har gått?

— Jeg synes vi fikk gode kandidater. Samtidig er det slik at dersom vi ikke kommer i mål innen tidsrammen som er satt må vi konkludere. Nå ser jeg fram til å ta fatt på oppgavene sammen med den nye ledelsen og resten av organisasjonen, sier den påtroppende Norce-lederen.

Powered by Labrador CMS