pris

Professor kåret til årets helse­sykepleier

Anne Clancy utdanner helsesykepleiere ved UiT i Harstad. Forrige uke fikk UiT-professoren seg en hyggelig overraskelse.

Anne Clancy har vunnet pris.
Anne Clancy har vunnet pris.

Norsk Sykepleierforbund (NSF) og Landsgruppen av Helsesykepleiere gir prisen «Årets helsesykepleier 2023» til 66 år gamle Anne Clancy.

Clancy er professor og ansatt ved Institutt for helse- og omsorgsfag ved UiT Norges arktiske universitet.

— Denne prisen henger veldig høyt for meg, uttaler Clancy i en artikkel på UiTs nettside.

I begrunnelsen fra NSF står det at Clancys brede og aktive forskningsbakgrunn innen faget og den gjennomgående etikken i alt hun gjør, er blant årsakene til at hun får den gjeve prisen.

20 år i distriktene

Clancy startet sin karriere i helsevesenet med å jobbe i nesten 20 år som helsesykepleier ute i distriktene. Etter det startet hun en akademisk karriere og hun har de siste 20 årene vært en aktiv forsker og hun har jobbet med å utdanne nye sykepleiere og helsesykepleiere ved UiT i Harstad.

— Jeg har alltid vært opptatt av barn og unge og familier, og jobbet lenge ute i distriktene, forteller årets helsesykepleier.

En helsesykepleier har en bachelorutdanning i bunnen, samt at de må ha jobbet minimum et år som sykepleier. Deretter tar de en mastergrad – før de kan kalle seg helsesykepleie.

Clancy er opptatt av å dele prisen og oppmerksomheten som blir gitt til helsesykepleierne. En faggruppe hun mener ofte jobber i det stille for å fremme helse og forebyggende tiltak i befolkningen.

Trapper ned

Selv om Clancy nærmer seg 67, har hun ingen planer om å pensjonere seg helt med det første.

I november går hun over i en redusert stilling og kommer fortsatt til å være en aktiv bidragsyter i masterutdanningen ved UiT i Harstad, informeres det i UiTs artikkel.

— Det er viktig for meg å si at det er veldig mange helsesykepleiere der ute som hver dag jobber med barn og unge, og som gjør en fantastisk jobb. De er hverdagshelter og jeg deler denne prisen med dem, sier Clancy avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS