Kortnytt

Roligere etter rektormøte i Oslo

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag truet byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, om å be Oslo-rektorene avlyse fadderukene, om smittesituasjonen ikke bedrer seg. Enn så lenge har han ikke gjort det.

Rektor ved OsloMet, Curt Rice

Byrådslederen arrangerte et møte med rektorene ved universitetene og høgskolene i Oslo kl. 17. Der kom det ingen nye oppfordringer, men det ble orientert om situasjonen.

— Det er ingen endring, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen etter møtet.

— Vi skal fortsette langs de linjene vi har tenkt. Både Raymond Johansen og Henrik Asheim viste i dag at de tenker langs de samme linjene som oss. Det er fornuftig å ha en slik studiestart som vi har, og få til sosiale møteplasser. Dette er noe vi skal leve med lenge, og så justerer vi oss hele tiden, sier Stølen til Khrono.

Kan fortsette som planlagt

Rektor ved OsloMet - storbyuniversitetet, Curt Rice, sier at han føler seg litt roligere etter møtet.

— Akkurat i dag hadde jeg begynt å bli litt utrygg på fadderuken. Vi sa på fredag at det ikke skal være alkohol på større arrangementer. Jeg hadde begynt å lure på om vi skulle ha større arrangementer i det hele tatt. Nå føler jeg at vi kan fortsette som planlagt. OsloMet er godt innenfor myndighetene sine anbefalinger, og det har ikke kommet nye anbefalinger i dag, bare en oppfordring om å faktisk implementere de tiltakene som er på plass, sier han til Khrono.

Studentene er ikke problemet

Rice sier at han liker retorikken til Raymond Johansen i denne saken.

— Jeg liker for eksempel dårlig når folk begynner å snakke om studenter som problemet. Det er 80 000 studenter i Oslo. Det er selvsagt uklokt å samles mange i parker, men problemet er at folk samler seg slik, ikke studentene.

Han forteller at en ting som ikke ble tatt opp på møtet var hvordan man vil reagere når en student i Oslo får påvist Covid-19.

— Det har skjedd i Bergen og Trondheim i dag. Jeg regner med det samme skjer i Oslo innen kort tid. Helsemyndighetene har ansvaret for smittesporing, men det er utdanningsinstitusjonene som må bestemme hva det betyr for oss, sier han.

(Amanda Schei / Khrono)

Powered by Labrador CMS