til minne

Simon Goodchild (1950 — 2024)

Vår kjære medarbeider, professor Simon Goodchild døde 25. mars etter et kort sykeleie. 

Professor Simon Goodchild ble 73 år gammel og gikk bort 25. mars.

Simon ble født i 1950 og tok sin utdanning i England hvor han virket i mange år som lærer og lærerutdanner i matematikk, før han kom til Universitetet i Agder, daværende Høgskolen i Agder i 2004 og umiddelbart fikk en svært viktig rolle i fagmiljøet. Simon veiledet blant annet 10 kandidater til PhD i matematikkdidaktikk, og ledet PhD-programmet og opplæringsemner i en årrekke. For enda flere stipendiater var Simon en god og viktig støtte, og han var i full jobb som veileder for to av våre kandidater som nå er nær å ferdigstille sine doktoravhandlinger. 

Simons kanskje største bragd i årene på UiA var etableringen av UiA sitt senter for fremragende utdanning og forskning – MatRIC som han ledet i mange år. Hans bidrag har vært avgjørende for at UiA nå har opparbeidet en ledende rolle i innovasjon, utvikling og forskning på matematikkopplæring i høyere utdanning, med sterke gode kontaktnett internasjonalt og som en pådriver for utvikling og forskning nasjonalt. 

Simon inkluderte andre i arbeidet sitt slik at nå står neste generasjon klar til å videreføre og videreutvikle det han har skapt. Simon evnet å kombinere sitt vitenskapelige virke med å være en varm og god kollega og venn. Han var opptatt av å gjøre nytte for seg, og særlig var han opptatt av å bidra til kollegers utvikling som han alltid prioriterte foran sine egne behov. 

Lørdag 16. mars mottok kollegene på institutt for matematiske fag en e-post der Simon fortalte om at han dagen i forveien hadde blitt diagnostisert med uhelbredelig kreft. Han la ikke skjul på at prognosene var veldig dårlige, men at han følte seg godt ivaretatt av sykehusets personale og at han styrket av sin kristne tro var trygg.

Vi kolleger på UiA sitter igjen med stor takknemlighet over at vi fikk gleden av å jobbe og utvikle oss sammen med Simon, og ha ham blant oss som en særdeles vennlig kollega i 20 år. Mest av alt huskes Simon som en god og kjær venn, kunnskapsrik på mange områder og med vidunderlig humor, humør og utrettelig arbeidsevne. Responsen som vi har mottatt den siste uka fra kolleger, venner og samarbeidspartnere nasjonalt og internasjonalt, bekrefter at tapet og erfaringen med en usedvanlig god kollega og venn også deles med veldig mange utenfor UiA.

Det er passende å gjengi hans avsluttende kommentar i den omtalte e-posten 16. mars: 

«Be of good courage, continue the excellent work you are doing!»

Vi lyser fred over Simon Goodchilds minne.

Ingvald Erfjord, instituttleder ved institutt for matematiske fag, Universitetet i Agder

Powered by Labrador CMS