Studentboliger

Skal bygge nesten 500 nye studentboliger i Oslo: — En gladnyhet

Bystyret i Oslo har vedtatt at Studentsamskipnaden SiO skal få erstatte 80 familieboliger med moderne studentboliger.

Studentsamskipnaden SiO er samskipnaden for studentene i Oslo og Akershus.
Studentsamskipnaden SiO er samskipnaden for studentene i Oslo og Akershus.
Publisert Oppdatert

Nå får Studentsamskipnaden SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) bygge 465 nye hybelenheter på Nordberg i Oslo.

Disse skal erstatte 80 familieboliger som ble bygget i 1959, melder Universitas.

— Dette er absolutt en gladnyhet for alle studenter i byen vår. Hvert år står flere tusen studenter uten bolig ved studiestart. Vi må bygge flere studentboliger og er avhengig av aktører som SiO for å dekke behovet som finnes, sa varaordfører i Oslo, Abdullah Alsabeegh (Ap) under bystyremøtet 24. november. Han sitter også i Byutviklingsutvalget.

«Lite tilpasset skalaen»

Etter at planforslaget for studentboligprosjektet ble enstemmig vedtatt i Byutviklingsutvalget ble det vedtatt av bystyret i Oslo onsdag 24. november. Det var også fremmet to alternativer til de 465 hybelenhetene.

Det ble også ytret bekymringer rundt utbyggingen av de nye studentboligene. Byantikvaren i Oslo var blant kritikerne:

«Den foreslåtte bebyggelsen fremstår som lite tilpasset skalaen i den omkringliggende, frittliggende bolig- og kolonihagebebyggelsen og forutsetter rivning av bebyggelse med høy kulturminneverdi innenfor planområdet,» heter det i Byantikvarens forhåndsuttalelse.

I forhåndsuttalelsene ble det også satt lys det naturlige miljøet rundt de eksisterende boligene. Bymiljøetaten trakk fram fire hule eiketrær som oppfyller kravene til å bevares.

I sakssammendraget heter det at det første planforslaget skal verne «de eksisterende naturverdiene gjennom bevaring av blant annet fire hule eiketrær.»

Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Folkeaksjonen nei til mer bompenger var også mot Byutviklingsutvalgets innstilling i bystyret.

Powered by Labrador CMS