kina

Skatterazzia mot kinesiske forskere i Norge

Skatteetaten har gjennomført en razzia mot et selskap tilknyttet to kinesiske forskere. De er ansatt ved et norsk universitet.

Skatteetaten gjennomførte en razzia både mot en privatbolig og et norsk universitet på Østlandet. Razziaen varte i mer enn sju timer, skriver Aftenposten.

31. mai tok Skatteetaten seg inn i en privat bolig på Østlandet. Samtidig gikk de til aksjon mot et selskap på et universitet. Det skriver Aftenposten.

Selskapet er tilknyttet to kinesiske forskere, som har jobbet ved universitetet i mer enn ti år. Selskapet ble opprettet noen år etter at forskerne begynte å jobbe ved universitetet, og er et selskap som baserer seg på forskning ved universitetet.

Universitetet bekrefter

Aftenposten skriver at forskeren som eier privatboligen skatteetaten tok seg inn i, med bistand fra politiet, har vært knyttet til dette selskapet. Avisa har ikke lykkes i å få en kommentar fra denne forskeren.

Det aktuelle universitetet har bekreftet til avisa at Skatteetaten har vært i deres lokaler og begjært bevisutlevering. De har også bekreftet at aksjonen er rettet mot en av deres medarbeidere, men ellers ønsker ikke universitetet å kommentere saken ytterligere.

Skulle sikre bevis

Målet med aksjonen var å sikre bevis i en straffesak.

Aftenposten har snakket med den andre av de to forskerne. Han ønsker ikke å si noe før saken er avklart.

Flere kinesiske statsborgere har vært oppført som eiere av selskapet, og de siste ti årene har kinesiske studenter tatt såkalt næringsdoktorgrad i selskapet.

Powered by Labrador CMS