Kortnytt

Smittet student ved Høyskolen Kristiania

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentavisen Universitas i Oslo var først ute med saken om at en student ved Høyskolen Kristiania har blitt smittet av koronaviruset.

Hovedpressekontakt ved Høyskolen Kristiania, Anette Johnsrud Larsåsen, skriver i en SMS til Khrono at studenten ikke har vært på campus siden 18. august «og vi har ingen opplysninger som sier at studenter ble smittet under fadderukene».

Høyskolen Kristiania

Studenter i klassen til den smittede skal ha fått beskjed på e-post fra skolen at de ikke trenger å gå i karantene.

— Etter hva vi har fått informasjon om fra smittevernkontoret i studentens bydel, har personen ikke vært på campus 48 timer før studenten fikk symptomer, sier hovedpressekontakt ved Høyskolen Kristiania Anette Johnsrud Larsåsen til Universitas.

Studenten blir ifølge Larsåsen nå ivaretatt av sitt lokale smittevernkontor og Høyskolen Kristiania bistår ved behov. Studenten er satt i isolasjon av sitt lokale smittevernkontor.

Selv om ingen settes i karantene har høgskolen bedt alle om å være oppmerksomme på mulige symptomer og holde seg hjemme ved tegn på symptomer.

— Vi har en grundig og omfattende beredskapsplan som er iverksatt, både med tanke på informasjon til studenter i klassen samt ansatte men også myndigheter og for å ivareta studenten og bistå helsemyndighetene i sitt arbeid ved behov. Denne omfatter også alle tiltak som gjelder på campus til enhver tid og er bygget på myndighetens anbefalinger, samt at vi deler ut gratis munnbind på alle campus, skriver hun til Khrono.

(Amanda Schei / Khrono)

Powered by Labrador CMS