Kortnytt

Statsbygg legger frem pandemifølger for kontorer

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Første desember legger Statsbygg frem resultatene av prosjektet «Arbeidsplasser etter korona». I forbindelse med byggingen av nytt regjeringskvartal i Oslo fikk Statsbygg i oppdrag å utrede konsekvensene for utforming av kontorarbeidsplassene som følge av koronapandemien. Prosjektet ble utvidet til å gjelde konsekvenser for nye bygg generelt.

— Koronasituasjonen tvinger frem et behov for å vite mer om hvordan arbeidsplasser kan sikres mot både hverdagssmitte og mulige fremtidige pandemier. En av Statsbyggs viktigste oppgaver er å gi råd til statlige virksomheter om arealbruk og arbeidsplassløsninger, og vi må ha et godt kunnskapsgrunnlag for denne rådgivningen, sier Statsbyggs direktør for rådgivning og tidligfase, Hege Maria Eriksson i en pressemelding.

Tidligere i år startet Statsbygg prosjektet «Arbeidsplasser etter korona», som skal evaluere arbeidsplasskonsepter og drive kunnskapsutvikling. I dette arbeidet samarbeider Statsbygg med både helse- og arbeidsmiljøfaglige virksomheter og internasjonale søsterorganisasjoner, heter det i meldingen.

Statsbygg arrangerer et seminar for å dele kunnskap og informere om arbeidet så langt. Webinaret finner sted på Zoom tirsdag 1. desember kl. 09:30-11:00.

(Tor Arne Fanghol / Khrono)

Powered by Labrador CMS