sykepleieutdanning

Studenten ble utestengt – nå har hun vunnet i retten

En student som ikke fikk fortsette på sykepleieutdanningen som følge av to tidligere rusdommer, har nå vunnet over institusjonen og Kunnskapsdepartementet i Oslo tingrett.

Oslo tingrett har konkludert med at det ikke er grunnlag for å utestenge studenten fra studiet.
Publisert

Høsten 2020 ble en kvinnelig sykepleiestudent nektet å fortsette studiene etter at institusjonen hun studerte ved fant ut at hun tidligere hadde hatt utfordringer knyttet til rus.

Nå har Oslo tingrett besluttet at studenten likevel får fortsette studiene, skriver Forskerforum.

Kunnskapsdepartementet har på sin side ikke bestemt seg om de ønsker å anke dommen.

Rusfri i 3,5 år

Institusjonen kvinnen studerte ved mente i fjor at det ikke var forsvarlig at kvinnen gikk ut i praksis tre og et halvt år etter at hun ble rusfri.

Dermed måtte hun ta pause fra studiene. Kvinnen har to dommer for narkotika og annen kriminalitet fra 2013 og 2014. Da hun begynte på sykepleiestudiet i 2020, hadde hun vært rusfri i 3,5 år.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Institusjonen mente først at kvinnen skulle få fortsette på studiet, men klagenemnden ved institusjonen var av en annen oppfatning, og vedtok at hun skulle utestenges fra praksisopplæringen, skriver Forskerforum, som har vært i kontakt med studentens advokat.

— For egen del må jeg si at klagenemndenes vedtak bærer mer preg av generelle og standardiserte betraktninger enn individuelle og konkrete drøftelser, skriver advokaten i en e-post til Forskerforum.

Studiestedet sier at hvis dommen blir stående, vil studenten få tilbake studieretten sin, og siden hun allerede har avlagt tre eksamener, får hun en oppdatert utdanningsplan, skriver Forskerforum.

Powered by Labrador CMS