revidert nasjonalbudsjett

SV vil ikke prioritere Ocean Space Centre

SV vil ikke hindre utsettelsen av Ocean Space Centre. Dermed er det flertall for dette i Stortinget.

Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) er lei av at Arbeiderpartiet kommer til SV for «å rydde opp etter dem».

Raseriet var til å ta og føle på i Trondheim 12.mai: Prestisjeprosjektet Ocean Space Centre skal utsettes, kanskje helt til 2025.

— Vi fikk ingen forvarsel om dette, sa NTNUs Tor Grande til Khrono.

— Blir dette vedtatt, er det en mulig slutt for hele prosjektet, sa Olav Bolland, dekan ved Fakultet for ingeniørvitenskap på NTNU, til Adresseavisen.

— Vi frykter at utsettelse fører til at det hele dør hen, at dette er slutten på Ocean Space Centre, sa Bolland videre.

— Vi forstår at regjeringen behøver å gjøre tiltak for å hindre en overoppheting av økonomien. Men å stoppe en investering som skal sikre landet et levedyktig næringsliv i framtida er helt feil vei å gå. Dette er rett og slett absurd, sa Vegard Johansen, administrerende direktør i Sintef Ocean, til Universitetsavisa.

Raseri i Trondheim

Også politikerne i Trondheim og Trøndelag var sinte.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik raste mot egne partifeller i Adresseavisen:

— Dette er fullstendig uholdbart. Jeg ble rasende da jeg fikk høre det. Å utsette Ocean Space er en feilvurdering som Stortinget nå må rette opp i.

Trondheimsordfører Rita Ottervik, også hun fra Arbeiderpartiet, var også sint, og krevde et møte med partiledelsen.

Også NHOs regiondirektør Tord Lien, tidligere Frp-statsråd, brukte store bokstaver:

— Regjeringen kutter den viktigste utbyggingen av ny kunnskapsinfrastruktur i vårt århundre. Dette ikke før, men etter at prosjektet er igangsatt og etter at Sintef/NTNU har flyttet 200 mennesker ut av lokalene og brukt 250 millioner av egne penger på prosjektet. En komplett farse.

Skjæran: Skal bygges

Torsdag ettermiddag sa statsminister Jonas Gahr Støre, ifølge NTB, at han er villig til å diskutere saken i Stortinget. Og fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran sa til Adressa at Ocean Space Centre skal bygges.

– Ocean Space Centre er et viktig nasjonalt prosjekt, det er viktig for Trøndelag og det er viktig for regjeringen. Byggestart kan bli allerede i 2023.

Vil ikke rydde opp

I denne omgang blir det i hvert fall en utsettelse. SVs Lars Haltbrekken sier, ifølge NTB, at partiet ikke vil hindre noen utsettelse når regjeringen skal forhandle med SV om støtte til budsjettet på Stortinget.

Som kjent kan støtte fra SV gi regjeringen flertall på Stortinget.

NTB siterer Adresseavisen. Til dem sier Haltbrekken at SV ønsket at senteret skulle bygges et annet sted i Trondheim og for en billigere penge.

– Gitt at det som er kommet fram stemmer, så kan jeg si at vi ikke kommer til å prioritere å sikre disse midlene i revidert. Jeg er så lei av at Ap kommer til oss for å rydde opp etter dem, sier Haltbrekken til Adresseavisen.

Powered by Labrador CMS