Daniel Hansen Masvik i Norsk studentorganisasjon og UiT. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Daniel Hansen Masvik i Norsk studentorganisasjon og UiT. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Svar til studenttinget i Molde: Vi er sterkere sammen!

Norsk studentorganisasjon. Jeg stilte tidligere spørsmål om hvorvidt NSO er verdt det. Det korte svaret er ja, skriver Daniel Hansen Masvik i NSO.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjære Studenttinget ved Høgskolen I Molde.

Jeg var den som 25. mars i år var på trykk i Khrono hvor jeg stilte spørsmål om hvorvidt NSO er verdt det, det korte svaret er ja. Jeg følte, som mange dere sikkert føler nå at NSO er en organisasjon kun ment for å bruke studentenes penger på å reise til og fra Stortinget i møter og et sjeldent kurs, men det er så mye mer.

NSO har en kursgruppe som jeg selv har benyttet meg av som leder av Studentparlamentet i Tromsø, både til overlapp med nytt arbeidsutvalg og for politisk skolering og dette har vært av høy kvalitet. Jeg har også opplevd at denne gjengen ikke alltid kan stille opp, ting skjer og saker dukker opp. Derfor har vi et sentralstyre på 13 pluss varamedlemmer som alle er engasjerte og dyktige studenter som man kan ta kontakt med for å sjekke om noen av dem kan ta turen for å kurse. Jeg personlig tar gjerne turen.

En av mine største kjepphester med NSO da jeg skrev mitt innlegg tidligere i år var mangel på forståelse og muligheten til å bli hørt. Jeg opplevde aldri at NSO var til stede i Tromsø og når jeg ba dem om å være mer tilstede så opplevde jeg ikke noe resultat. Det var lett å kjøre på sånn fordi NSO lystret jo ikke tenkte jeg. Det jeg på ingen måte hadde tatt innover meg var at NSO-kontoret var midt oppi store mengder sykemeldinger, en heftig politisk situasjon og lite mulighet til å gjøre plutselige justeringer.

Det jeg har sett dette året er hvor mye viktighet NSO har lagt i disse tilbakemeldingene når de faktisk hadde tid og ressurser til å gjøre annerledes og endre planer.

Daniel Masvik

Det jeg har sett dette året er hvor mye viktighet NSO har lagt i disse tilbakemeldingene når de faktisk hadde tid og ressurser til å gjøre annerledes og endre planer. Flere medlemmer av arbeidsutvalget har vært på flere besøk i Tromsø og det skal holdes ledersamling i Tromsø på nyåret. Når medlemslag sier ifra og snakker med NSO om hva de trenger så kan mye gjøres og tilpasses.

Nå har jeg sittet en halv periode i sentralstyret (SST) og sett organisasjonen mer fra innsiden, det er gode gjennomarbeidede saker som arbeidsutvalget lager og det gjøres informerte avgjørelser på vegne av Norges studenter, men det er få ting som veier tyngre på sakene enn når medlemslagslederne tar initiativ og sender sine innspill til sakene vi skal behandle. Det hadde vi senest forrige møte fra Simen Oftedal ved DMMH, det påvirket debatten merkbart. Dette håper jeg dere og andre medlemslag vil gjøre oftere slik at deres stemme blir hørt.

NSO kan aldri 100% representere alle studentdemokratiers standpunkter, det er umulig. Det er likevel den metoden for å best mulig kunne påvirke Stortinget og der disse beslutningene tas på nasjonalt nivå. Så mener jeg at NSO har en vei å gå i å kunne være en erfaringsbank, rådgiver eller bidragsyter i håndteringen av utfordringer lokalt, vi skal være samlet om dette.

Min anbefaling er å være tydelig med organisasjonen og arbeidsutvalget om hva dere mener de bør gjøre for dere, og hvilket bidrag dere ønsker å være for organisasjonen. Gi de muligheten til å være mer av det dere ser at dere trenger, kanskje de vil overraske dere.

Vi står sterkest samlet, ikke fordi alle sammen skal dra like hardt i tauet i samme retning hver gang uansett, men fordi vi er enige om at den retning tauet dras i er god og det verste man kan gjøre er å slippe taket.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS