Sykehus i Harstad vil utdanne medisinstudenter

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved UiT Norges arktiske universitet kan medisinstudenter ta de fire første årene av utdanningen på hoved-campuset i Tromsø. De siste to årene kan tas desentralisert.

Foto: Jan Fredrik Frantzen, UNN
Foto: Jan Fredrik Frantzen, UNN

24 medisinstudenter tar femte og sjette studieår i Bodø. Den samme ordningen er også etablert i Finnmark, som huser 12 studenter innen denne ordningen.

Nå ønsker også sykehuset i Harstad å ta imot 24 studenter i en slik ordning. Dette kommer frem i sykehusets høringssvar til Grimstadutvalgets utredning.

Det var Dagens medisin som først omtalte denne saken.

Utvalget skulle blant annet utrede muligheten for å øke antallet studenter på medisinstudiet.

Avdelingsoverlege ved anestesi- og operasjonsavdelingen ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) Harstad, Rolf Arne Iversen sier til Dagens medisin at Grimstad-utvalgets rapport kom som en «gavepakke» for sykehuset.

— Her i regionen har vi en populasjon på hundre tusen innbyggere, vi har høy aktivitet på sykehuset og stor akademisk aktivitet, så dette er lavthengende frukt for oss, sier han til Dagens Medisin.

Han mener et slikt utdanningstilbud i Harstad vil kunne bidra til rekruttering i regionen, og tror UiT kan dra nytte av erfaringene fra modellene i Bodø og Finnmark.

Iversen sier til Dagens medisin at han tror finansieringen trolig må bli et spleiselag mellom Kunnskapsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.

(Amanda Schei / Khrono)

Powered by Labrador CMS