Debatt

Til avtroppende styreleder Svein Richard Brandtzæg

Vi interne styremedlemmer i NTNUs styre ønsker med dette å takke Svein Richard for et utmerket samarbeid og for hans solide jobb som styreleder for NTNUs styre, skriver de i dette takkeinnlegget.

Svein Richard Brandtzæg går av som styreleder ved NTNU. Foto: Ragnhild Vartdal
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svein Richard Brandtzæg orienterte i går NTNUs styre om at han går av som styreleder. Svein Richard har vært styreleder for NTNUs styre i seks og et halvt år; ei tid som har vært preget av store omveltninger for NTNU og sektoren som helhet. Vi kan nevne NTNUs fusjon, strukturreformen, ABE-reformen, Campus-prosjektet og samlokalisering, organisatoriske endringer, endringer i fordelingsmodell, økt vekt på studenttilfredshet, effektivisering, omdømmekåringer og ekstern finansiering.

Under hans regime har Styrets arbeid har vært preget av en utstrakt tillit, stor takhøyde og lave skuldre

Interne styremedlemer ved NTNU

I denne prosessen har Svein Richard styrt NTNU-skuta med ei stødig hand. Under hans regime har Styrets arbeid har vært preget av en utstrakt tillit, stor takhøyde og lave skuldre. Det har tidvis vært ramsalte diskusjoner og høy temperatur, faglig uenighet og høye bølger. Men gjennom alle diskusjoner har det vært en utpreget gjensidig respekt, humor og mye latter, samt utrettelig fokus på kurs, mål og prosess. Nettopp gjennom slike engasjerte og tidvis kvasse diskusjoner, med respekt for ulike posisjoner og med felles mål om et best mulig NTNU, har Styret kunnet arbeide konstruktivt med utfordringene som møter en stor og mangfoldig organisasjon i omfattende endring.

I Svein Richards periode som styreleder har vi blitt Norges største universitet, vi har vekst (og til dels dramatisk vekst) i økonomi, antall studiepoeng, antall publikasjonspoeng og publisering på nivå 2, antall årsverk, og ekstern finansiering. Vi har ansatt NTNUs første kvinnelige rektor, fått ned andelen uønsket midlertidighet, og vi har opplevd at sentrale myndigheter låner øre til NTNU i viktige saker. Ifølge NOKUTS undersøkelse publisert i februar i år er det dessuten en svært utbredt oppfatning at NTNU er den norske utdanningsinstitusjonen som tilbyr best utdanningskvalitet.

Vi interne styremedlemmer i NTNUs styre ønsker med dette å takke Svein Richard for et utmerket samarbeid og for hans solide jobb som styreleder for NTNUs styre. Vi ønsker ham lykke til i hans nye verv og virke – og håper og tror at han også i fortsettelsen vil fortsette å være en raus og dedikert ambassadør for NTNU.

Skrevet av Karoline Abildsnes, Per Kristian Røkkum Berget, Kristin Melum Eide, Ewa Morsund, Kjersti Møller, Aksel Tjora og Tim Torvatn.

Powered by Labrador CMS