Tilbyr hotellrom til studenter i bolignød

Petter Stordalens hotellkjede, Nordic Choice Hotels, vil lokke studenter i bolignød til å bo på hotell.

Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice Hotels velger nå å gi studenter i bolignød et tilbud om hotellrom til en billigere pris.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk studentorganisasjon (NSO) har som mål at 20 prosent av landets studenter skal ha muligheten til å bo i en studentbolig. De ferskeste tallene organisasjonen har tilgjengelig, viser at 14,87 prosent i dag har denne muligheten.

I år står til sammen 6.415 studenter i kø for å få studentbolig samtidig med studiestart, viser nye tall fra studentsamskipnadene.

De aller fleste leier fortsatt privat.

Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice Hotels velger nå å gi studenter i bolignød et tilbud om hotellrom til en månedspris på mellom 7.500 kroner og 13.230 kroner, ifølge en pressemelding tirsdag.

Tilbudet gjelder i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Tønsberg, Oslo, Sarpsborg og Fredrikstad.

Studentleder er positiv

NSO-leder Andreas Trohjell

— Dette viser at det er behov for at noen tar det ansvaret. Jeg vil rose Nordic Choice for et positivt tiltak, men understreker at dette også viser behovet for studentboliger, sier NSO-leder Andreas Trohjell.

Han understreker at det er viktig at dette er en midlertidig løsning for studentene og ikke noe som kan vare over tid.

— Det er dyrt, men jeg skjønner Nordic Choice sin side. Har man behov for tilbudet, så må man gjøre det, sier Trohjell.

Aldri hatt flere ledige rom

Solveig Voldheim, driftsdirektør for Comfort Hotel Norge, uttaler i pressemeldingen at de aldri før har hatt flere ledige hotellrom enn nå.

— Så hvorfor ikke tilby dem til studenter og andre på jakt etter tak over hodet? Dette har vi også gjort tidligere, men ikke i så stor skala som nå. I omtrent hver studentby hvor vi har hotell, kan man nå booke seg rom fra 30 og opptil 90 dager og komme til forelesning med hotellfrokost i magen, sier hun.

«Tilbudet må bookes før 6. desember og forskuddsbetales måned for måned. Booker man to eller tre måneder, vil man få ytterligere rabatt på oppholdet og man kan bo på hotell i hele høst for under 7500 kroner i måneden på de rimeligste hotellene. På alle hotell hvor det er frokostservering er det inkludert i prisen, og rommet blir rengjort hver uke», skriver Nordic Choice i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS