til minne

Tor-Inge Dovland (1947—2023)

En høgskolebygger er borte. 

Tor-Inge Dovland
Tor-Inge Dovland døde 28. august, 76 år gammel.

Tor-Inge døde 28.8.2023, 76 år gammel. Han vokste opp i Evje og gikk på Hornnes landsgymnas. Etter embetseksamen i statsvitenskap, mellomfag i offentlig rett og grunnfag i sosiologi, deltok han hele sitt yrkesliv i utviklingen av profesjonsutdanningene i Oslo og Akershus. Først som lektor og siden rektor ved Norges kommunal- og sosialhøgskole (NKSH).

I Oslo og Akershus var det blitt etablert et stort antall høgskoler og profesjonsutdanninger. Etter et omfattende utredningsarbeid ble det i 1994 en stor sammenslåing av disse til Høgskolen i Oslo og Høgskolen i Akershus. Tor-Inge ble da høgskoledirektør for Høgskolen i Akershus, et arbeid som bød på mange utfordringer, blant annet en samlokalisering på Kjeller. Tor-Inge var aktivt med i planleggingen av det som i 2011 ble til Høgskolen i Oslo og Akershus og seinere OsloMet Storbyuniversitetet.

Det å forene kultur og interesser fra mange fagmiljøer krevde diplomati og lydhør ledelse. Tor-Inge fikk merke at veien fra uenighet om mål og midler til personkonflikt kunne være kort. Da var det godt å ha hans sørlandske sinnsro og lune humør.

Det var mange interesser i Tor-Inges liv. Først hans engasjement i familielivet med sine 2 barn og 7 barnebarn. Han tok det svært tungt da lille Håkon på 4 døde.

Han var en ivrig leser og frimerkesamler. Heimen er fylt med bøker, særlig om politikk og samfunnsvitenskap. I 30 år deltok han på konserter og reiser med St. Laurentiuskoret. Det var også plass til sport, reiser og det gode liv med selvlaget gourmetmat.

Tor-Inge var en lavmælt ildsjel i utviklingen av profesjonsutdanningene i Oslo-regionen og en raus og trofast kamerat.

Kona Liv, barn og barnebarn savner nå sin aller kjæreste.

Minnet om Tor-Inge skal leve.

Bjørn Riiser, tidl. kollega ved NKSH

Powered by Labrador CMS