studiestart

Truer med å avlyse fadderuker i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo truet tirsdag med avlysning av fadderukene, men det kom ingen nye instrukser da han møtte Oslo-rektorene samme dag.

Det var mandag kveld samlet et stort antall studenter og ungdommer i Frognerparken i Oslo i forbindelse med fadderuka.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Det var mandag kveld samlet et stort antall studenter og ungdommer i Frognerparken i Oslo i forbindelse med fadderuka. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert)

Byrådet i Oslo presenterte flere tiltak for å få kontroll på smittesituasjonen under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Et av av tiltakene er å håndheve forbudet mot å drikke alkohol på offentlige steder.

Byrådsleder Raymond Johansen advarte mot ansamlinger av studenter i Oslos parker under fadderukene og sa at politiet har forsikret ham om at de vil slå ned på drikking i parkene.

— Dersom det ikke blir bedre i løpet av kort tid er vi nødt til å be de som organiserer fadderukene om å avlyse dem, sa Johansen.

Trenger festvett

— Vi kan ikke ha russetid-lignende tilstander i Oslo, sa han.

Han opplyste også at Oslo kommune vil sette inn bybetjenter for å håndheve forbudet mot å drikke alkohol på offentlig sted.

— Det vi trenger er festvett, sa Johansen.

Byrådslederen innkalte rektorene ved universiteter og høgskoler i Oslo til møte tirsdag kl. 17. Der kom det ingen nye instrukser, og rektor ved både OsloMet og Universitetet i Oslo var fornøyde med møtet.

Byrådslederen sa også at oppfordringen om mest mulig hjemmekontor opprettholdes og arbeidsgivere bes legge til rette for både det og forskjøvet arbeidstid, slik at presset på kollektivtrafikken kan avta.

Håper fadderuken ikke blir avlyst

Leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo, Runa Kristine Fiske, understreker at fadderukene handler om mer enn fest og drikking.

— Mange av dem som sitter i parker holder god avstand, dessuten går det også fint an å bli kjent med andre uten alkohol. Jeg mener det er bedre å ha en linje der man har kontroll på hvor folk er. Det er viktig at man ikke avlyser fadderuken. På de organiserte fadderarrangementene holder folk god avstand. Når aktiviteten foregår på universitetsområdene er dette helt mulig å få til, sier hun til Khrono.

— Forstår du Johansens bekymring?

— Ja, jeg forstår godt at han er bekymret for økende smitte. Det er nok noen som må bli flinkere til å holde avstand, men det er viktig at vi kan fortsette med de organiserte arrangementene, sier hun.

— Hva håper du studentene får med seg fra disse første ukene?

— Jeg håper de blir kjent med dem de skal studere med. Mange studenter blir etterhvert ensomme, derfor er disse ukene viktige. Det er lettere å blir kjent med folk i denne perioden. Ikke minst håper jeg de nye studentene har det gøy!

Endringslogg: Saken ble oppdatert kl. 19.58 med informasjon om møtet mellom Oslorektorer og Oslo kommune.

Powered by Labrador CMS