parkeringsavgift

Universitetet øker parkerings­avgiften fra 170 til 900 kroner per måned

Styret ved universitetet i Plymouth har besluttet å øke parkeringsavgiften for ansatte og studenter med godt over 400 prosent. Det har fått flere til å se rødt.

Bygning ved University of Plymouth med biler i forgrunnen
University of Plymouth setter sinnene blant ansatte og studenter i kok med nye parkeringsavgifter.
Publisert Oppdatert

Ansatte og studenter ved University of Plymouth er i harnisk etter at universitetsstyret nylig varslet en kraftig økning av parkeringsavgiften.

Der det i dag koster 12,50 pund for en måneds parkering, skal prisen snart øke til 57,50 pund, skriver Times Higher Education (THE).

I norske kroner tilsvarer dette en økning fra rundt 170 til 900 kroner etter dagens kurs.

— Påvirker moralen

Til nå har 130 personer signert et opprop der de ber universitetsstyret revurdere beslutningen sin ved de to hovedbygningene John Bull Building (JBB) og Derriford Research Facility (DRF).

Økningen i P-avgiften skal tre i kraft fra august. I august 2025 skal avgiften etter planen øke enda mer. Da skal det koste 85 engelske pund, altså nærmere 1200 norske kroner.

Gruppen som står bak oppropet mot økt P-avgift sier i en uttalelse at endringene vil påvirke de som er avhengige av å bruke bil for å komme seg til jobb, uforholdsmessig.

— Dette vil ha en negativ innvirkning på moralen til de ansatte og studentene som påvirkes i en allerede utfordrende tid, melder gruppen.

Den mener også at økningen trolig vil påvirke rekrutteringen til universitetet.

Seks kilometer fra hovedcampus

Det hører med til historien at det ene bygget som er berørt, John Bull Building, ligger seks kilometer unna hovedcampus. Det er ved JBB at universitetets fleste forskningslaboratorier, seminar- og møterom ligger, skriver THE.

University of Plymouth har nektet å kommentere økningen i media.

P-avgift satt på vent i Stavanger

I Norge er det noe ulik praksis rundt parkeringsavgift ved høgskoler og universiteter.

Universitetet i Stavanger (UiS) besluttet tidligere i år å innføre parkeringsavgift som et ledd i den grønne omstillingen. Makspris per dag for studenter og ansatte skulle være 50 kroner. 30. april ble beslutningen satt på vent, og det ble meldt at ordningen tidligst vil tre i kraft i høst.

Også ved Universitetet i Oslo (UiO) har parkeringsavgift blitt diskutert, og Khrono skrev om dette tilbake i 2022. Det er i dag gratis for ansatte og studenter å parkerer ved UiO.

Powered by Labrador CMS