stilling ledig

Utsatt søknadsfrist for rektorstillingen i Østfold

Trenger mer tid til å finne kandidater.

Berit Kjeldstad leder ansettelsesprosessen av rektor ved Høgskolen i Østfold.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To dager før søknadsfristen gikk ut for rektorstillingen ved Høgskolen i Østfold sist søndag, ble fristen utvidet med to uker. Ny søknadsfrist er 2.desember.

Rekrutteringsbyrået har ønsket seg 2 uker til å jobbe med kandidater på. De har hatt et godt tilfang, men innstillingsgruppen ble på bakgrunn av dette ønsket enige om å forlenge prosessen for å jobbe frem et så bredt og godt kandidatgrunnlag som mulig. Det er derfor mulig for flere kandidater å melde sin interesse, heter det i en e-post fra informasjonssjef Tore Petter Engen.

Mange om beinet

Leder for innstillingsgruppen i Østfold er styremedlem og tidligere prorektor for utdanning ved NTNU, Berit Kjeldstad.

Hun sier til Khrono at det ikke ligger noen dramatikk bak utsettelsen, og at det fortsatt er planen til styret å ansette ny rektor ved Høgskolen i Østfold 17.desember.

— Høgskolen i Innlandet har også nylig vedtatt å utsette søknadsfristen for sin rektorstilling. Er det koronapandemien som gjør at det er vanskeligere å få tak i gode kandidater om dagen?

— Det tror jeg ikke nødvendigvis er grunnen. Men det som er krevende nå er at så mange institusjoner skal ansette nye ledere samtidig. Aktuelle navn går igjen flere steder, derfor kan det være en fordel å spre det litt og ta ting i en viss rekkefølge, sier Kjeldstad.

Byttet ledermodell

Høgskolen i Østfold vedtok i august i år å bytte ledermodell fra valgt rektor og styreleder, til ansatt rektor og ekstern styreleder. Høgskolen har også tidligere hatt ansatt rektor, men altså en periode med valgt de siste årene.

Ved rektorvalger i Østfold, da sittende rektor Hans Blom ble gjenvalgt, var det tre kandidater som stilte til valg.

Sist rektorvalg, i mai i fjor, var det kun en kandidat - Lars-Petter Jelsness-Jørgensen. Han rykket opp og fungerte i stillingen etter at tidligere rektor Hans Blom ble syk høsten 2018 og måtte trekke seg to år før tiden, i mars i fjor.

Jelsness-Jørgensen vil søke

Oslo 20190528 - Lars-Petter Jelsness-Jørgensen, er sittende rektor i Østfold og vurderer å søke ny fireårsperiode. Foto: Siri Øverland Eriksen

Jelsness-Jørgensen har ennå ikke skrevet søknaden til rektorstillingen som har et åremål på fire år fra 1.august 2021. Sittende rektor ser på det som sannsynlig at han søker.

— Jeg fikk melding fredag om at fristen var utsatt, så da trengte jeg ikke å bruke helga på å skrive søknad, sier Jelsness-Jørgensen til Khrono.

Jelsness-Jørgensen ble ansatt som prorektor fra 1. august 2017. Han har doktorgrad i klinisk epidemiologi fra Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo og ble professor i helsevitenskap i 2014.

Powered by Labrador CMS