Debatt siri e. haug

Utvekslings­studentene bør prioriteres i vaksinekøen

Når myndighetene fraråder for mange reiser, bør det være unødvendig å dra hjem for å få andre dose, skriver Siri E. Haug.

Internasjonal koordinator Siri E. Haug mener utvekslingsstudentene bør få vaksine først i studentgruppen, slik at de er fullvaksinerte når de forhåpentligvis kan reise ut i verden.
Publisert Oppdatert

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

NTB melder at statsråd Henrik Aasheim er uroa over fallet i utvekslingsstudenter, nå kan regjeringen gjøre noe med det ved å prioritere studentene, og særlig utvekslingsstudentene i vaksinekøen.

(les videre under AnnonseN)

Last ned Khrono-appen og få varsel om den viktig debatt og nyheter.
Last ned til iPhone - Last ned til Android
-

Jeg støtter Nina Riibe sitt innlegg om å slippe studentene frem i vaksinekøen. Av disse studentene er det noen det haster mer for enn andre med vaksine. Medisinstudentforeningen vil at helsefagstudentene skal prioriteres. Som internasjonal koordinator mener jeg det også er essensielt at utvekslingsstudenter prioriteres. Utvekslingsstudentene drar i august/september og vi er heldige om de har fått første vaksinedose før de drar. Hvordan skal det løses med vaksinedose to? Når myndighetene fraråder for mange reiser, bør det være unødvendig å dra hjem for å få andre dose.

Vaksine er ikke bare fint å ha for utvekslingsstudenter, men i noen tilfeller er det en absolutt betingelse. Her ved Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning (DMMH) har vi allerede fått beskjed fra en partnerinstitusjon som krever at studentene er fullvaksinerte før ankomst.

Studentene er klar over at det er mye usikkerhet knyttet til utvekslingsoppholdene deres. Vi har lagt en plan B ved DMMH, men studentene har et sterkt ønske om å få reise ut for å gjennomføre utvekslingsoppholdet til tross for pandemi. Utdanningsinstitusjonene legger etter beste evne til rette for utveksling, nå hører vi gjerne fra Asheim hvordan vi skal løse dette med vaksinekrav.

Powered by Labrador CMS