Debatt

Vær så snill å gå faddervakt med oss i år, ordfører Marianne Borgen

Studentenes velferdsting i Oslo ber ordfører Marianne Borgen om å vise at hun bryr seg om studentene ved årets studiestart.

I år som i fjor, og alle årene før det, vil det være overstadige berusede nye studenter i Oslo sentrum, skriver Gard Løken Frøvoll og Eva Moshuus og ber om flere faddervakter.
I år som i fjor, og alle årene før det, vil det være overstadige berusede nye studenter i Oslo sentrum, skriver Gard Løken Frøvoll og Eva Moshuus og ber om flere faddervakter.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Kjære Marianne Borgen,

Det er to måneder til studiestart. Husker du hvordan det var å være helt ny student? Husker du usikkerheten? Nervøsiteten? Skrekken? Kanskje du flyttet for deg selv for første gang?

Om to måneder kommer det til å være flere tusen nye studenter i Oslo. Mange av dem kommer til å føle på usikkerhet, nervøsitet og kanskje til og med litt skam over å ikke kjenne noen. For om under to måneder er det tid for studiestart og fadderuke. En uke som tradisjonelt er fylt med mye alkohol. Noen av de nye studentene kommer til å elske dette, men slettes ikke alle.

Se for deg, kjære ordfører, å være sliten etter en lang uke med mange nye inntrykk. Du skal ut å feire med dine nye medstudenter. Du skal oppleve utelivet i Oslo. Se for deg at du kanskje drikker litt mer enn hva som er bra for deg. Se for deg at du plutselig er helt alene midt i Oslo sentrum - altfor full. Hva gjør du da?

Les også: Hastetiltak i Oslo etter mange legevaktbesøk i fadderuken

Fadderuke og studiestart skjer hvert år rundt 10. til 20. august. På det tidspunktet i 2018 var det flest besøk på Oslo legevakt av overstadige berusede unge voksne. Derfor startet Studentsamskipnaden SiO, de fire største utdanningsinstitusjonene og Velferdstinget noe vi kalte Faddervaktordningen. Rent praktisk består den av to netter siste helgen i fadderuken, hvor frivillige er ute i Oslos gater for å bistå nye (og mer erfarne!) studenter. Slik sikrer vi en tryggere helg i Oslo, og gjør at færre studenter får en dårlig start på studietiden.

Fadderuken vil skje i år som i fjor, riktignok med flere smitteverntiltak. Dette medfører at det i år som i fjor, og alle årene før det, vil være overstadige berusede nye studenter i Oslo sentrum. Vi vil derfor i år, som i fjor, arrangere Faddervaktordningen. Dersom selve ordføreren bidrar som faddervakter en kveld, tror vi at mange studenter vil føle seg velkomne til en by der politikerne bryr seg om dem. Sett av kvelden 14. eller 15. august, og meld deg på her, da vel!

Dersom selve ordføreren bidrar som faddervakter en kveld, tror vi at mange studenter vil føle seg velkomne til en by der politikerne bryr seg om dem.

Eva Moshuus og Gard Løken Frøvoll

Så kjære ordfører Marianne Borgen, vær så snill, gå faddervakt med oss. Vis at du vil ta vare på byens studenter.

Powered by Labrador CMS