ansettelse

Var eneste søker. Fredag ble hun ansatt som Nord-rektor

Hanne Solheim Hansen får skryt fra styreleder Øyvind Fylling-Jensen. På dagens styremøte ble det endelig vedtatt at 60-åringen fortsetter som rektor.

Hanne Solheim Hansen tar fire nye år som Nord-rektor.

— Jeg er glad for at Hanne Solheim Hansen fortsetter som rektor ved Nord universitet. Vi har en dyktig og dedikert leder som har gjort en flott jobb i fire år.

Det uttaler styreleder ved Nord universitet, Øyvind Fylling-Jensen, i en pressemelding fredag ettermiddag.

Han legger til at universitetsstyret har gjennomført en god prosess, og at de er fornøyd med at den sittende rektoren er motivert til å ta Nord universitet videre.

Eneste søker

Da søkerlisten til rektorstillingen ble offentliggjort 1. februar, ble det klart at Solheim Hansen var den eneste søkeren.

Solheim Hansen har hatt rektorstillingen siden 18. januar 2019, da forgjengeren Bjørn Olsen gikk på dagen. Hun var først konstituert fram til sommeren samme år, før hun ble ansatt som rektor for perioden 2019-23.

Styreleder Fylling-Jensen understreker at Solheim Hansen står sterkt i organisasjonen.

— Nord universitet har oppnådd mye den siste perioden. Ikke minst har forskningen fått et betydelig løft, samtidig som doktorgradsprogrammet i profesjonsvitenskap er blitt meget bra. I tillegg har Solheim Hansen satt i gang spennende utviklingsprosjekter i hele organisasjonen, sier styrelederen.

Rektor Hanne Solheim Hansen og styreleder Øyvind Fylling-Jensen.

Glad rektor

— Jeg er glad for og ydmyk til den tillit jeg har fått av styret, sier hovedpersonen selv, og legger til at hun har mye energi til å ta fatt på en ny periode.

— Jeg er stolt over det vi har fått til. Jeg føler på mange måter at det er et annet universitet nå enn det var for fire år siden. Og vi skal videre. Nord universitet skal videreutvikles og vi skal samhandle enda bedre med samfunnet rundt oss, både det offentlige og næringslivet, sier rektor.

— Nå gleder jeg meg til å fortsette arbeidet sammen med mange dyktige og dedikerte medarbeidere i hele Nord universitet, og ikke minst en motivert ledergruppe.

Powered by Labrador CMS