stortingsvalg 2021 Kristian Fredrik Meyer Ødegård

Vi håper valget vil blidgjøre studenter på det blide Sørlandet

Arbeidslivsrelevans må være gjennomgående ved planlegging av studiene i alle studieprogram.

Når du flytter til en ny by uten venner og skal i gang med den sosialetableringen, gjør ikke pandemien akkurat underverker, skriver Meyer Ødegård ved Universitetet i Agder. Bildet er fra fadderuken i Tromsø 2020.
Publisert Oppdatert

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

VALGKAMP| Stortingsvalget nærmer seg og de varme sommerdagene vil bli et fjernt minne, til og med her på det blide Sørlandet. I den anledning vil jeg både innstendig og anstendig be stortingspolitikerne i det ganske land til å høre på budskapet fra studentene i Agder.

Året som har gått har krevet mye av alle i Norge, men det er særlig mange studenter som har tatt den sosiale byrden alene i et lite rom, i en ny by. Studentene er i en meget spesiell situasjon. Når du flytter til en ny by uten venner og skal i gang med den sosialetableringen, gjør ikke pandemien akkurat underverker. Derfor er det spesielt viktig at man ser på studentene med annerledes-øyne i utforming av pandemipolitikk og nedstenging. Det avler ikke god psykisk helse eller sosiale relasjoner å sitte på forelesninger over dataskjermen dag inn og dag ut.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Det er dessverre slik at undersøkelser har vist at unge blir utsatt for hets når de ytrer seg. Dette kan føre til at flere vegrer seg for å bevege seg ut i politikken, og det er ikke et ønskelig scenario at studenter vegrer seg for å delta i studentpolitikken. Mange politikere startet karrieren i studentpolitikken. Det er særdeles viktig at de som skal styre dette landet veier ordene med omhu. særlig ved uenighet. Vi er interessert i deres indre talesmed og gode argumenter.

Studenter er fremtidens arbeidstaker. Vi mener det er viktig at de ulike studiene i stor grad representerer arbeidsmarkedet, det betyr ikke at man skal fjerne disiplinstudier. Det betyr at arbeidslivsrelevans skal være gjennomgående ved planlegging av studiene innenfor alle studieprogram.

Bokvalitet er livskvalitet, og studenter kommer fra mange ulike sosioøkonomiske bakgrunner. Derfor er det viktig at politikerne utformer virkemidler for å holde boligprisene nede for studentene, slik at vi unngår en situasjon med mange studentprofitører i Grimstad og Kristiansand. For å sikre god livskvalitet for alle studenter i Norge ønsker vi 1,5G i studiestøtte.

Vi ønsker en vurderingsform tilpasset arbeidslivet! Vi mener det er viktig å utvikle vurderingsformer som også er fremtidsrettet og viser egenskapene arbeidslivet har behov for, ikke bare hvor god du er til å pugge. Dette kan f. eks gjøres gjennom et samarbeid med arbeidslivet i utforming av eksamener.

Studentene i Agder tar mangfold og inkludering på alvor derfor er det på tide at politikerne også gjør det og påser at alle studenter har tilgang til livssynsnøytrale undervisningsrom!

Det er snart tid for politiske debatter og forhåpentligvis gode argumenter. Vi er ikke særlig interessert i å høre eller bevitne uhøflige hersketeknikker, men heller et anstendig og godt ordskifte! Med det vil jeg ønske landets politikere et godt valg. Hilsen Studentorganisasjonen i Agder.

Powered by Labrador CMS