NTNU-professor slaktet rapport om effektivitetskutt: — Makkverk

Slaktet rapport. — Det er en farse. Mine kolleger lo rått, dette er visvas, sa styremedlem Aksel Tjora om konsulentrapport på styremøtet på NTNU.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Universitetsavisa slaktet styremedlem på NTNU, Aksel Tjora,rapporten fra konsulentselskapet EY som pekte på at NTNU de kommende årene kunne effektivisere og kutte 364 årsverk.

Rapporten har ifølge NTNU-ledelsen kostet 1,3 millioner kroner.

At NTNU har betalt for dette er bare trist.

Aksel Tjora

— Rapporten er det største makkverket jeg noen gang har lest, sa Tjora og rev ifølge avisa rapporten i biter.

— At NTNU har betalt for dette er bare trist. Hovedfilosofien er at vi skal gjøre mer av alt for en lavere kostnad. Vi skal bli en pølsefabrikk, selge det som kan selges på et marked. Rapporten står til styrk, tordnet han.

Også styremedlem Tim Trovatn var kritisk:

— Ledelsen har bestilt en rapport fra et konsulentselskap som ikke aner hva vi holder på med, sa han.

Det ble også ifølge UA reagert på at ingen av dem som hadde bidratt i rapporten var vitenskapelige ansatte, midlertidig ansatte eller studenter.

Rektor Gunnar Bovim presiserte at ABE-kuttet (avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen) ikke er noe NTNU har bedt om, og at universitetet i årene framover må være forberedt på kutt fra sentralt hold.

— Når vi har spurt organisasjonen hva vi skal gjøre framover, så er det ikke flust med ideer. Vi trenger større idetilfang og bestillinga av rapporten var et forsøk på dette. Vi tar med oss tilbakemeldingene fra styret om rapporten, sa han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS