UiT fordeler utskjelt kutt på hele universitetet Regjeringens omstridte effektiviseringskutt vil bli fordelt som et ostehøvelkutt til alle fakultetene og ikke som før bare tas i administrasjonen ved UiT, etter styrevedtak fredag.
Utdanning bør koste uten forventet produktivitetsvekst Vi må slutte å se på kostnadsøkningen i utdannings- og forskningssektoren som et problem. Økte kostnader er en rettmessig konsekvens av økt kvalitet, velferd og behov for innovasjon.
Fra sekretær til seniorrådgiver: En endret universitetsadministrasjon Arbeidsdeling. Det bør være rom for å spørre om vi i universitets- og høgskolesektoren har fått, eller er på vei mot, en arbeidsdeling som ikke er fornuftig, skriver seniorrådgiver ved Universitetet i Agder, Eirik Rustad.
Økonomiprofessorer støtter Siv Jensens effektiviserings-kutt Effektivisering. Kunnskapssektoren raser etter kutt og krav om effektivisering for sjette år på rad. Økonomiprofessorer er ikke like bekymret.
NTNU-professor slaktet rapport om effektivitetskutt: — Makkverk Slaktet rapport. — Det er en farse. Mine kolleger lo rått, dette er visvas, sa styremedlem Aksel Tjora om konsulentrapport på styremøtet på NTNU.
Konsulenter mener NTNU kan frigjøre 2,2 mrd Effektivisering. Konsulentselskapet EY har beregnet at NTNU kan få en gevinst på opptil 2,2 milliarder kroner ved å øke inntektene, redusere innkjøp og kutte årsverk.
Avbyråkratiseringens paradokser Effektivisering. Å gå år etter år og høre at vi skal avbyråkratiseres og effektiviseres har en personlig kostnad som fort kan bli for stor, skriver rådgiver Jenny Graver ved Universitetet i Oslo.
Kontorlandskap er ikke effektivt Kontorlandskap. Effektivisering som svekker kvaliteten på forskning og undervisning, er ikke særlig effektivt, skriver leder i Forskerforbundet Petter Aaslestad.
UiT vil kutte 42 årsverk i administrasjonen Sparing. UiT Norges arktiske universitet har ikke klart å effektivisere administrasjonen. Nå foreslår ledelsen en plan for å spare 84 millioner: Færre ledere, færre midlertidige og færre administrativt ansatte.
Effektivisering og avbyråkratisering Effektiviseringskutt. Skal vi lykkes er det viktig at vi evner å få hele organisasjonen med i arbeidet med å møte digitaliseringsmulighetene og de utfordringer som krav til effektivisering stiller til oss alle.
Kutt i administrasjonen skaper uro blant ansatte Spørsmålene haglet fra mange urolige ansatte ved Høgskolen i Oslo og Akershus da ledelsen torsdag skulle informere om slankekuren som administrasjonen ved høgskolen skal gjennom.
Fagforeningene mener at HiOA-staben er slank nok Fagforeningene mener tallene som blir brukt som argument for å slanke administrasjonen på Høgskolen i Oslo og Akershus ikke viser det rette bildet, og at administrasjonen langt på vei er slank nok.
Administrasjonen vokser tross mål om det motsatte Flere høyere utdanningsinstitusjoner har som mål å kutte i administrasjonen og flertallet lykkes. Universitetet i Bergen og Høgskolen i Oslo og Akershus er to som sliter med å snu trenden, viser ferske tall.
Burde kutte mindre i administrasjon Norske universiteter og høgskoler har ikke for stor, men for liten administrasjon, hvis man skal tro britiske forskere som har undersøkt hva som er optimal størrelse på byråkratiet.
Flere krever en stopp i effektiviseringskutt Rektor på Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen, mener det må bli slutt på effektiviseringskuttene som universiteter og høgskoler er pålagt tre år på rad. Han har flere med seg. Departementet mener kuttene er beskjedne.
Nå skal robotene innta universitets-Norge Kravet om å effektivisere gjør at roboter kommer til å ta over rutinearbeid ved Universitetet i Bergen.
Vurderer stillingsstopp Høgskolen i Oslo og Akershus vil kutte kostnadene til administrasjon med 120 millioner i løpet av de tre neste årene. Hel eller delvis ansettelsesstopp er blant tiltakene som skal avgjøres over sommeren.
Mener kvalitetsorgan må få beholde uavhengighet Både Forskerforbundet og NOKUT er opptatt av at kvalitetsorganet må få beholde sin uavhengige rolle også etter statsrådens omorganisering. Politikere og fagforening er usikre på om Isaksens nye grep vil gi mindre byråkrati.
Avtale slår fast at ingen skal miste jobbene sine Ledelsen og fagforeningene ved Høgskolen i Oslo og Akershus er blitt enige om en avtale som betyr at ingen skal bli sagt opp fra høgskolen.
Felles anbudsrunde fra universitetene er utsatt Anbudsrunden fra de fire eldste universitetene om nye, felles administrative systemer er utsatt. Årsaken er at de må vurdere tilbud fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ), før de går ut på det kommersielle markedet.
Massiv misnøye med effektiviseringsplan Bekymrede ansatte i administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus reagerer kraftig på planen som skal gjøre høgskolen mindre overadministrert.
Sammen om optimalisering At vi for å nå et mål om å heve antallet vitenskapelig ansatte per administrativt ansatte innen utgangen av 2019, er nødt til å kutte 158 administrative stillinger, er ikke riktig, skriver rektor Curt Rice.
Setter slankemål for HiOA Rektor Curt Rice vil effektivisere administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus og ber styret vedta et slankemål på minst 2,3 faglige årsverk per administrative ved høgskolen.
Flere kutter i administrasjon 30 administrative årsverk ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) skal bort i løpet av en toårs-periode. HSN er bare en av mange som saumfarer administrasjonen for kutt om dagen. Flere er i gang og flere vil komme til.
Fagforeningene reagerer på forslag om administrative kutt Anbefalingen om å kutte administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus med over 20 prosent skaper reaksjoner blant fagforeningene på høgskolen.
En administrasjon for HiOA som universitet Høgskolen i Oslo og Akershus må utnytte sine ressurser bedre for å klare å nå sine høye ambisjoner og møte effektiviseringskrav fra eierne, skriver direktør på høgskolen, Tore Hansen.
«HiOA kan kutte 158 årsverk» Administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) kan kuttes med 22 prosent eller 158 årsverk, viser beregninger som konsulentselskapet Rambøll har gjort for HiOA-ledelsen.
Det verste budsjettet for UiO i min tid Rektor ved Universitetet i Oslo har aldri tidligere fått et så dårlig budsjett som i 2017. Det ligger an til realnedgang for landets eldste universitet.
Høgskoler og universiteter skal kutte en halv milliard kroner Hvis universitets- og høgskolesektoren følger regjeringens pålegg om effektivisering de siste årene, blir totalbeløpet et kutt på en halv milliard kroner.
Mener kutt for digital post blir dobbeltkutt Universiteter og høgskoler får et ekstra kutt på neste års budsjett begrunnet med overgang til digital post. Dobbelt kutt, sier Universitetet i Agder. Det rareste i hele budsjettet, sier de på Høgskulen i Volda.
Vil gi HiOA-administrasjonen en litt mildere slankemedisin Medisinen for å slanke administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus blir mildere enn konsulentselskapet Rambøll har foreslått, men ansettelsesstopp foreslås innført umiddelbart.
Hvorfor administrasjonen bør reduseres Fagforeninger og andre bør støtte opp under det helt nødvendige, men ytterst krevende arbeidet med å redusere administrasjonskostnadene på Høgskolen i Oslo og Akershus, skriver senterleder Oddgeir Osland.
Rapporteringskrav dreper effektivisering Når departementet kutter i bevilgningene, må de også kutte i arbeidsmengden, mener Gunnhild Oftedal ved NTNU.
Universitetet i Bergen skal kutte Universitetet i Bergen planlegger å effektivisere sentraladministrasjonen med opptil 60 årsverk fram til 2020. Fakultetene kan også komme til å måtte kutte.
Fusjon uten synergieffekt kan gi stopp i ansettelser og prosjekter Høgskolen i Oslo og Akershus har ikke greid å ta ut synergier etter fusjonen i 2011 og har søkt råd hos konsulentselskapet Rambøll. Deres medisin er å si stopp for både ansettelser og nye prosjekter.
Effektivitetskutt på forskningen? Var tanken å effektivisere forskningen, spør Rasmus Haugen Sandvik om regjeringens effektivitetskutt på 0,6 prosent.
Vil ikkje berre kutta i administrasjonen Universitet i Bergen vurderer ikkje berre administrative stillingar når dei skal effektivisera.
Om å utgjøre en forskjell… Gjennom digitalisering, automatisering og profesjonalisering kan vi gradvis utgjøre en større og viktigere forskjell , skriver ass. høgskoledirektør Torbjørn Eeg Larsen.
Nyeste artikler
Slik vil det høyreekstreme partiet endre akademia
Regjeringen har satt lista høyt — nå må de levere!
Kommunen skal spara pengar. Det får konsekvensar for forskarane
Det er ikke bare distriktene som gjelder
Store akademiske forlag hindrer vitenskapelig fremgang
Mest lest
«Pornoprofessor» sparka for andre gong
Fryktar maktmisbruk og trynefaktor i rekruttering til universitetet
Disse skal granske Norges mest publiserende forsker
— Det er regnearkenes seier over den sunne fornuft
Privat høgskole utelukker ikke oppsigelser. 31 årsverk skal bort