Dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn blir midlertidig omdisponert fra mandag,ifølge ledelsen ved Høgskulen i Volda. Foto: Høgskulen i Volda

Omplasserer dekan i Volda

Arbeidsmiljø. Høgskulen i Volda bruker arbeidsgivers styringsrett og foretar en midlertidig omplassering av dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn fra mandag. Rotevatn er strekt kritisk til måten høgskoleledelsen har behandlet henne på.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn (44) er journalist og ble ansatt som dekan ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda i 2016.

Hun har journalistisk bakgrunn blant annet fra Sunnmørsposten og Bergens Tidende.

1999–2002 var hun programleder i NRK Dagsnytt. Hun var vaktsjef og reporter i NRK Her og nå i 2002 og programleder i NRK Sporten 2002–2003.

Fra 2003 til 2008 arbeidet hun i Kanal 24. Der var Rotevatn med og bygde opp nyhetsredaksjonen til radiostasjonen åpnet 1. januar 2004.

Hun var debattredaktør 2004–2006 og nyhetsredaktør fra 2006.

2009–10 var hun rådgiver i I&M Kommunikasjon i Ålesund.

Fra 2010 til 2016 var Rotevatn daglig leder og ansvarlig redaktør og ansvarleg i det nynroske oppslagsverket Allkunne AS,

Rotevatn tok journalistutdanning på radiolinja ved Høgskulen i Volda 1997–99. I 2015 fullførte Rotevatn mastergraden i nynorsk skriftkultur ved Høgskulen i Volda. Hun har også tatt emner i statsvitenskap.

Kilde: Allkunne

Dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn blir fra 12. august midlertidig omdisponert og får arbeidsplass i den sentrale høgskoleledelsen ved Høgskulen i Volda. Hun vil blant annet fortsette arbeidet med å realisere det nye mediehuset i Volda, ifølge høgskolens nettsider.

Det er en nødvendig løsning slik vi ser det.

Johann Roppen

Dosent Odd Ragnar Hunnes er konstituert som dekan ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda med virkning fra 12. august.

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn har uttalt seg lørdag via sin advokat til Dagens Næringsliv:

— Jeg er sterkt kritisk til hvordan arbeidsgiver ved rektor og høgskuledirektør har behandlet meg som ansatt ved Høgskulen i Volda.

Johann Roppen, rektor på Høgskulen i Volda, fremholder overfor Khrono at saken ikke er ferdig ennå:

— Det som er viktig å få frem er at arbeidet med å bedre arbeidsmiljøet ved mediefag holder fram, så det er ikke en sak som er ferdig nå.

— Men dette er en riktig løsning på veien videre?

— Det er en nødvendig løsning slik vi ser det. Begge parter ønsker å komme frem til en frivillig ordning, men det har ikke lykkes og derfor har høgskolen som arbeidsgiver nå brukt styringsretten og midlertidig omdisponert.

— Hva er veien videre?

— Den konstituerte dekanen vil gå i gang med arbeidet på avdeling for mediefag i nært samarbeid med direktør og personalkontor, og tillitsvalgte og verneombod er naturligvis også med i arbeidet. Hva som skal skje og hvordan, er noe de tilsatte og konstituert dekan må finne ut av.

Dagens Næringsliv melder lørdag kveld at Rotevatn er uenig med avgjørelsen til ledelsen i Volda.

— Jeg mener det ikke er rettslig grunnlag for å omplassere meg som dekan og tar forbehold om videre skritt, sier Rotevatn til DN gjennom sin advokat.

Det har ikke lykkes Khrono å nå Rotevatn lørdag kveld.

Dosent Odd Ragnar Hunnes er konstituert som dekan ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda fra og med mandag 12.august.

Arbeidsmiljøundersøkelse

Det var i mai i år at det ble offentlig kjent at en arbeidsmiljøundersøkelse blant annet hadde avdekket minsøye med ledelsen ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda.

Avdelingen har de tre siste årene vært ledet av Audhild Gregoriusdotter Rotevatn (44). Hun er tidligere journalist i blant annet NRK og Kanal24, og kom til dekanstillingen i Volda fra stillingen som redaktør i det nynorske opplsagsverket Allkunne.

Avtroppende høgskolstyre i Volda ble hasteinnkalt til ekstraordninært styremøte 29.juli i år der arbeidsmiljøsaken og en mulig avtale om dekanens fratreden skal ha vært tema.

Rotevatn uenig i omplassering

1.august opplyste Rotevatns advokat, Tore Lerheim, at de tidligere har informert høgskoleledelsen om at de var uenige i beslutningen om omplassering.

— Arbeidsgiver er tidligere informert om at vi er uenige i at det er grunnlag for en midlertidig omdisponering, og vi vil gi en nærmere begrunnelse for dette innen den frist som er satt. Enkelthetene i dette kan vi ikke kommentere nærmere, sa advokaten den gangen.

Gregoriusdotter Rotevatn sa også den 1.august. via sin advokat, at hun inntil for få dagr i forveien hadde fått gjentatte forsikringer fra ledelsen i Volda om at hun hadde deres fulle tillit til å arbeide videre med å bedre arbeidsmiljøet ved avdelingen.

— Det er er med beklagelse jeg ser at ledelsen har snudd. Jeg har ikke fått noen forklaring på dette, sa hun den gangen.

Rektor og styreleder ved Høgskulen i Volda, Johann Roppen bekreftet samme dag at han allerede før det ekstraordinære styremøtet 29.juli i år var av den oppfatning at Rotevatn burde gå av som dekan.

Ifølge en epost som er sendt ut til alle ansatte ved Avdeling for mediefag fra vikarierende høgskoledirektør, Per Halse, lørdag kveld vil ledelsen komme med mer informasjon mandag morgen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS