Dag Rune Olsen er rektor på Universitetet i Bergen, det eneste norske universitetet om er med på Times Higher Education sin nye ranking. Foto: Siri Øverland Eriksen

Universitetet i Bergen best i Norge på bærekraft-ranking

Ranking. For første gang måler Times Higher Education universitetene på FNs bærekraftsmål. Mens Norge bare er inne med ett universitet på listen, har våre naboland to hver, og langt bedre plasseringer.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Times Higher Education (THE) lanserer i dag for første gang sin University Impact ranking, som måler institusjoner på FNs bærekraftsmål. I første utgave har THE kun vurdert institusjonene på 11 av de 17 bærekraftsmålene til FN.

Times Higher Educations University Impact Ranking

# Institusjon Land
1University of AucklandNew Zealand
2McMaster UniversityCanada
3University of British ColumbiaCanada
3University of ManchesterUnited Kingdom
5King’s College LondonUnited Kingdom
6University of GothenburgSweden
7KTH Royal Institute of TechnologySweden
7University of MontrealCanada
9University of BolognaItaly
10University of Hong KongHong Kong

Institusjonene på 3. og 7. plass har kommet helt likt ut.

Universitetet i Bergen er eneste norske utdanningsinstitusjonen blant totalt 642, på 53. plass. Danmark har to inne, Ålborg Universitet på 97. plass og Sør-Danmark Universitet mellom 101. og 200. plass.

Vi er begeistret for å ha blitt rangert som nummer 53 på bærekraft i hard konkurranse med universiteter fra hele verden.

Annelin Eriksen

Sverige ligger i motsatt ende av Danmark, med to inn på 6. og 7. plass, henholdsvis Gøteborgs Universitet og Kungliga Tekniska Högskolan.

Best ut er Universitetet i Auckland på New Zealand.

Glad for plasseringen

Ifølge en pressemelding fra Uiversitetet i Bergen er rangeringen et pionertiltak for å anerkjenne universiteter fra hele verden for deres sosiale og økonomiske bidrag til samfunnet, basert på FNs bærekraftsmål.

— Vi er begeistret for å ha blitt rangert som nummer 53 på bærekraft i hard konkurranse med universiteter fra hele verden, sier viserektor for globale relasjoner, Annelin Eriksen i pressemeldingen.

— Dette bekrefter også vår posisjon som det toneangivende bærekraftsuniversitetet i Norge.

«En oppmuntring mot å bli klimanøytral»

I THE University Impact Rankings 2019 blir universitetene rangert generelt, basert på deres ytelse i FNs bærekraftsmål 17: Partnerships for the Goals, og deres tre beste enkeltbærekraftsmål av de 11 målene som er vurdert i år.

— Vi er særlig glad for å se vår sterke prestasjon generelt, som plasserer oss fremst i verden blant universiteter som har en bevissthet rundt bærekraftig utvikling, sier Eriksen og legger til:

— Denne rankingen viser at det strategiske arbeidet UiB har gjort i flere år i spørsmål knyttet til bærekraft, bærekraftig utvikling og nå bærekraftsmålene i vår forskning, utdanning og administrasjon bærer frukter. Ikke minst oppmuntrer det gode resultatet oss til å forsterke dette arbeidet, ikke minst når det gjelder vårt mål om å bli klimanøytral innen 2030.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS