NLA HØGSKOLEN

Det går mot løsning for det koronafaste reisefølget i Peru

Søndag kveld fikk fire av studentene forlate Peru, mens ytterligere fem studenter og en reiseleder trolig får reise hjem mandag. For de siste seks i reisefølge er situasjonen uavklart.

Det går mot en løsning for reisefølget fra NLA Høgskolen. Foto: Privat
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Vi har fem studenter og en reiseleder som vi har fått bekreftet avreise på mandag. De siste seks, som også består av fem studenter og en reiseleder, venter vi en endelig avklaring på, forteller prorektor for utdanning ved NLA Høgskolen, Svenning Bjørke, i en pressemelding søndag.

Søndag kveld fikk de fire første NLA-studentene forlate Peru, står det i pressemeldingen.

Bjørke, som leder beredskapsarbeidet med å hente hjem reisefølget, forteller at fremdeles er noe usikkerhet rundt flyvningene til og fra Lima.

— Vi håper på det beste, understreker han.

Det var i slutten av februar at reisefølget fra NLA satte seg på flyet til den peruanske hovedstaden Lima.

Reisen skulle etter planen vare i fem uker, men 16. mars bestemte de peruanske myndighetene seg for å stenge grensene som følge av koronapandemien, og torsdag 26. mars ble stengingen forlenget i to uker.

Det har vært et omfattende arbeid for å studentene hjem, og både UD og ambassadene har engasjert seg sterkt i arbeidet, skriver NLA i pressemeldingen.

— Vi er svært glade og takknemlig for at det nå ser ut som det løser seg, sier Svenning Bjørke.

Han forteller videre at det er svært lite fly i Europa for tiden, og det betyr at studentene må overnatte i Europa på vei hjem, og at hjemturen derfor vil ta noen dager.

Håper at alle er hjemme tirsdag

Etter at denne artikkelen ble publisert mandag morgen, skriver kommunikasjonsleder ved NLA Høgskolen, Solfrid Øvrebø Ebbesen, følgende i en e-post til Khrono.

— Dette gjelder resterende studentgruppe: Halvparten, fem studenter og en reiseleder, reiser fra Lima til Lisboa mandag morgen. De tar fly videre til London og overnatter der, før de ankommer Oslo i morgen.

— Siste gruppe (også fem studenter og en reiseleder) reiser fra Lima til Amsterdam senere mandag. De må vente til dagen etter for å kunne fly til Oslo tirsdag. Om alt går som planlagt, skal hele reisefølget være i Norge i morgen.

Powered by Labrador CMS