akkreditering

Disse fagskolene kan nå raskere opprette nye utdanninger

Nokut gir utvidete fullmakter til Fagskolen i Nord, Fagskolen Møre og Romsdal og Fagskolen Rogaland.

Fagskolen Rogaland, her representert ved studiested Stavanger, er blant de tre fagskolene som nå får utvidete fullmakter fra Nokut.

Under sitt styremøte tirsdag 14. februar vedtok Nokut å akkreditere tre nye fagområder ved henholdsvis Fagskolen i Nord, Fagskolen Møre og Romsdal og Fagskolen Rogaland.

Dette betyr at fagskolene raskt kan opprette nye og etterspurte utdanninger uten å måtte søke Nokut.

— Gratulerer

De akkrediterte fagområdene er alle relatert til området tekniske fag.

Fagområdet Fagskolen i Nord har fått akkreditering for, er spisset mot verkstedstekniske fag, skriver Nokut i en pressemelding.

— Gratulerer til de tre fagskolene. De har vist at de oppfyller kravene til utvidede fullmakter og er med det godt rustet til å sikre og utvikle kvaliteten i utdanningene sine, uttaler Nokut-direktør Kristin Vinje.

Søknadskø

De siste årene har Nokut hatt en stor vekst i akkrediteringssøknader fra fagskoler.

Dette har ført til søknadskø innen fagskoleutdanning, og at det tar lengre tid før søkere får svar på søknaden sin enn hva normalen har vært tidligere.

Nokut har de siste årene tatt flere grep for å få ned søknadstiden, der et av grepene er å prioritere søknader om fagområdeakkreditering.

— Nokut har valgt å prioritere søknader som gir fagskolene økte faglige fullmakter og med det større muligheter til selv å akkreditere egne utdanninger. Dette bidrar til at færre fagskoler må søke Nokut om akkreditering, sier Kristin Vinje i pressemeldingen fra Nokut.

Powered by Labrador CMS