Lærerstudent Alva Amalie Eide sammen med Pedagogstudentene-leder Frank Alexander Bræin under Pride-paraden i Stavanger. Foto: Pedagogstudentene

Kjære forvirrede bachelorstudent i 20-årskrisa: Det er ingen skam å snu

Studievalg. Jeg føler meg veldig heldig. Jeg skal bli lærer i barneskolen, skriver Alva Amalie Eide.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er du sikker på at du har valgt riktig utdanning? Interesserer du deg ordentlig for pensumet? Tror du at du vil få en jobb der du virkelig får brukt fagområdene du brenner for? Vil utdanningen du tar gi deg en meningsfull hverdag?

Er du klar til å satse på framtiden? Søk lærerutdanning, det er ingen skam å snu! Jeg er glad for at jeg turte det.

Alva Amalie Eide

Tenk å få en jobb der du har mulighet til å gjøre en forskjell for barn og unge hver eneste dag. Tenk å få en jobb der du kan få påvirke samfunnet vi har i dag og vil få i fremtiden! Tenk å kunne fordype deg i fagene du er interessert i, og få mulighet til å lære bort det du brenner for. Tenk deg en trygg, ikke-typisk kontorjobb med spennende karrieremuligheter, der du utvikler deg hele veien. Tenk deg å få et meningsfylt yrke! Tenk at det finnes en givende utdanning som kvalifiserer deg til dette. Det heter lærerutdanning.

Jeg føler meg veldig heldig. Jeg skal bli lærer i barneskolen.

Du visste kanskje ikke at 4 av 10 lærerstudenter har studert noe annet før de begynte på lærerutdanningen? Det gjaldt også meg. På videregående arbeidet jeg hardt for å holde alle dører åpne, og med 24 seksere på vitnemålet var motivasjonen preget av at jeg måtte «utnytte karakterene». Mine første studieskritt ble tatt på psykologi profesjon.

Lite visste jeg da at det fantes et annet studium som jeg senere virkelig skulle brenne for. Et studium med forelesninger jeg oppriktig gleder meg til, og praksisperioder som utvikler meg raskere enn noen bøker kan.

Jeg tror mange, inkludert meg, har behov for å prøve ut noen andre retninger, før man roer seg med lærerveien. Å bytte utdanning trenger ikke å være et nederlag, for i lærerutdanningen vil absolutt alle tidligere erfaringer gjøre deg bedre rustet til jobben.

«Vend i tide, det er ingen skam å snu». Påsken nærmer seg og det er tid for å bli minnet på fjellvettreglene. Nå er altså tiden for å gjøre kloke veivalg. 15. april er søknadsfristen til høyere utdanning.

Er du klar til å satse på framtiden? Søk lærerutdanning, det er ingen skam å snu! Jeg er glad for at jeg turte det.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS