FAGSKOLE

Får første akkreditering i maritime fag

Fagskolen blir den første i landet som får fagområdeakkreditering i maritime fag. 

Fagskolen Rogaland får den første fagområdeakkrediteringen innen maritime fag. Bildet er av studiested Stavanger.
Publisert

Fagskolen Rogaland kan nå opprette fagskoleutdanninger innenfor maritime fag uten å søke Nokut først. 

— Nokut gratulerer Fagskolen Rogaland med den første fagområdeakkrediteringen innenfor maritime fag i Norge. De vil nå ha utvidede fullmakter på fire store og viktige fagområder, og de er dermed svært godt rustet til å tilby oppdatert utdanning innen ulike fagområde som næringslivet trenger både på kort og lang sikt, sier Kristin Vinje, direktør i Nokut, i en pressemelding

Dette er skolens fjerde fagområdeakkreditering, og den andre de får i 2024. Sammen med Fagskolen Rogaland fikk også Fagskolen i Nord og Fagskolen Møre og Romsdal utvidete fullmakter.

De siste årene har det vært søknadskø hos Nokut for fagskolene, fordi det har vært stor vekst i akkrediteringssøknader. Derfor har Nokut tatt grep for å få ned søknadstiden, blant annet å prioritere søknader om fagområdekreditering.

— Nokut har valgt å prioritere søknader som gir fagskolene økte faglige fullmakter og med det større muligheter til selv å akkreditere egne utdanninger. Dette bidrar til at færre fagskoler må søke Nokut om akkreditering, sa Kristin Vinje i februar

Det ble kjent i november at Nokut ikke vil ta imot flere søknader om å godkjenne utdanninger våren 2024 på grunn av saksbehandlingskø. Køen hos Nokut forble lang, selv med 3,5 millioner ekstra i potten fra revidert nasjonalbudsjett i 2023. 

Powered by Labrador CMS