Debatt ● Oline Sæther

Følg i Sandras fotspor, Oddmund — bli studentenes minister!

NSO vil gratulere Oddmund Hoel med den aller viktigste ministerposten! Vi håper du vil ta stafettpinnen videre etter Borch, og bli studentenes minister. Å sikre studentenes velferd har aldri vært viktigere.

Nå er det Oddmund Løkensgard Hoels tur til å bli ny forsknings- og høyere utdanningsminister. Her på vei inn til pressekonferanse med statsminister Jonas Gahr Støre.
Publisert

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Som studentenes minister skal statsråden sørge for at morgendagens lærere, sykepleiere, jurister og ingeniører har gode rammer. Det handler om å sikre studenter gode muligheter til å prioritere studiene, slik at vi kan bestå eksamen og ta del i arbeidslivet med vår kunnskap og kompetanse. 

I en tid der prioriteringene bare blir tøffere, er det spesielt viktig med en minister som ønsker å satse på studenter og høyere utdanning. Å investere i utdanning er ikke bare en utgift; det er det som forer næringslivet med ideer, arbeidsplasser med kompetanse og bygger vårt felles demokrati. Om det handler om hvor mye penger som triller inn på kontoen hver måned, hvor mange nye studentboliger som skal bygges eller kvaliteten på utdanninga vår, så trenger vi en minister som vil satse på studentene.

Det viktigste du kan gjøre i din nye post, er å bedre studentøkonomien. En forutsigbar økonomi er ikke bare en forutsetning for å kunne fokusere på studiene. Det er viktig for at alle skal ha like muligheter til utdanning, uavhengig av bakgrunn, og for at vi skal kunne leve gode liv mens vi er studenter. 

For å sikre at vi skal kunne utvikle oss både faglig og sosialt gjennom studietiden, må vi ha tid til mer enn bare å stå bak et kasseapparat. 

Et robust akademia som leverer utdanning og forskning av høy kvalitet er en viktig del av den nasjonale beredskapen. Kompetanseberedskap sikrer at vi har kunnskap og fagfolk som kan løse morgendagens problemer. De siste årene har vist oss at verden endrer seg raskt og at de store utfordringene står i kø, både nasjonalt og globalt. Kompetanseberedskapen sikrer at vi kan møte disse utfordringene med gode, fremtidsretta løsninger.

Som tidligere statssekretær kjenner du sektoren godt, og du vet at det er mange viktige prosesser som skal landes i tiden framover. Borch startet arbeidet med å klargjøre regelverket for fusk. Vi forventer at du fortsetter den nødvendige ryddejobben, og sørger for et regelverk som er helhetlig og rettferdig, og som sikrer likebehandling av både studenter og statsråder. Opptakssystemet skal også revideres. Her håper vi du vil lytte til våre og sektorens behov, og bidra til et opptakssystem som er forutsigbart.

Vi ser fram til godt samarbeid og gode diskusjoner i tiden framover. Vi håper du vil lytte til oss og våre perspektiver, og at du vil fatte beslutninger som styrker Norge som kunnskapsnasjon. Det handler om vår felles framtid.

Powered by Labrador CMS