ansettelser

Førland en av seks nye instituttledere ved UiO

Tor Egil Førland er ansatt som ny instituttleder for Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk ved Universitetet i Oslo.

Tor Egil Førland går fra en insituttlederstilling til en annen ved Det humanistiske fakultetet.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo har ansatt seks instutttledere.

Tor Egil Førland går fra stillingen som instituttleder ved Institutt for arkeologi, konservering og historie (IAKH) til stilling som instituttleder ved Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk (IFIKK). Dette skriver Uniforum.

Som Khrono tidligere har skrevet, har IFIKK store økonomiske problem. Det har blant annet vært sagt at fagmiljøet er overdimensjonert, og at en løsning kan være samarbeid med Universitetet i Bergen eller opptak annethvert år.

— IFIKK er eit institutt med fryktelig stort potensiale, sa Førland til Khrono da det ble kjent at han stod på søkerlisten.

Jon Vidar Sigurdsson er ny instituttleder ved IAKH.

Fra UiS

Det var både eksterne og interne søkere til de seks stillingene.

Rune Svarverud blir ny instituttleder ved Institutt for kulturstudium og orientalske språk (IKOS), mens Aasta Marie Bjorvand Bjørkøy blir instituttleder for Institutt for lingvistiske og nordiske studium (ILN) og Christine Meklenborg Nilsen skal lede Institutt for litteratur, områdestudium og europeiske språk (ILOS). Alle disse fire er professorer ved UiO.

Zafer Özgen er ny insituttleder ved Institutt for musikkvitenskap. Han kommer fra stilling som instituttleder for Institutt for medie- og samfunnsfag ved Universitetet i Stavanger.

Starter ved nyttår

De nye instituttlederne tiltrer ved nyttår, skriver UiO selv.

Det eneste instituttet som ikke får ny instituttleder nå, er Institutt for medier og kommunikasjon (IMK). Der ble Eiri Elvestad ansatt som ny instituttleder i 2019.

Powered by Labrador CMS