nordisk panorama

Forsker ved Universitetet i Agder fikk filmpris

Og nå er «De Berørte» med i Oscar-vurderingen.

Universitetslektor ved Uia, Trond Arntzen, er nå blitt en prisvinnende manusforfatter.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sommer ble filmen «De Berørte» nominert til Amandaprisen. Universitetslektor Trond Arntzen ved Universitetetet i Agder har skrevet manus til filmen, som tidligere i år fikk pris for beste manus under filmfestivalen i Grimstad.

Amandapris ble det ikke, men torsdag i forrige uke vant filmen prisen for Best Short Film under Nordisk Panorama i Malmö i Sverige.

Dermed er filmen også kvalifisert for vurdering The Academy Awards, bedre kjent som Oscar, i kortfilmkategorien.

I forbindelse med Amanda-nominasjonen i sommer, uttalte Arntzen, som er ansatt ved Institutt for nordisk og mediefag, at målet med filmen var å fornye formen og sjangeren, og på den måten være med på å bidra til noe nytt.

«De Berørte» er basert på en virkelig hendelse fra 2018 i Sverige. En 21 år gammel student gikk om bord i et fly. På forhånd hadde hun bestemt seg for å aksjonere for å stanse en utsending av en asylsøker.

— Vi har vært tydelige på at dette er en fiksjonsfilm, som stå på egne ben, men med utgangspunkt i denne hendelsen, sa Arntzen til Khrono i sommer.

Regissør av De Berørte er for øvrig Rikke Gregersen. Avgangsfilmen hennes fra Høyskolen Kristiania, De hensynsløse, ble Oscar-nominert i 2019.

Powered by Labrador CMS