Har lansert nettstudie av folks psykiske helse

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Psykolog og stipendiat ved Universitetet i Oslo, Omdi Ebrahim, skal sammen med professor Asle Hoffart og førsteamanuensis Sverre Urnes Jacobsen, som også tilhører UiO, undersøke hva isolasjon gjør med den psykiske helsen vår, skriver Bergens Tidende.

Målet er å få 10.000 svar fra voksne nordmenn i alle landsdeler. Fra folk som bor tett i by og folk som bor spredt på landet. Undersøkelsen skal etter planen være åpen én uke. Starten var mandag kveld klokken 20.00. På ettermiddagen tirsdag var det kommet flere tusen svar.

— Med vår undersøkelse kan vi få en pekepinn, men helt sikre på hva som er folks årsak til psykiske problemer, kan vi ikke være. Da måtte vi fulgt de samme menneskene over lengre tid og sett hvordan symptomene deres forandret seg når situasjonen endret seg, sier Ebrahim.

— Vi håper at myndighetene kan bruke resultatene våre til å utforme tiltak som i minst mulig grad går utover den psykiske helsen til befolkningen. Fra et folkehelseperspektiv kan det være riktig å stenge ned for å hindre smitte, men det går utover økonomien og kan gå utover psykisk helse, sier psykologen og stipendiaten videre.

(Joar Hystad / Khrono)

Powered by Labrador CMS